USA trekker sak mot Apple

USAs justisdepartement sier de har kommet inn på telefonen til terrormistenkte Syed Farook og derfor vil trekke saken mot Apple.

DROPPER: USA dropper saken mot Apple.
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Departementet vil be retten annullere kjennelsen som pålegger Apple å hjelpe det føderale politiet FBI med å lage en bakvei forbi sikkerhetsinnstillingene på telefonen til mannen som sammen med sin koneskjøt og drepte 14 personer på en julefest i San Bernardino i desember.

Har kjempet imot

Apple ønsket mandag ikke å kommentere saken. Selskapet har kjempet imot rettsordren og sier den ville innebære å lage en bakdør som i praksis ville gi myndighetene til gang til innholdet på til millioner av Iphone-telefoner.

FBI skal ha fått tips om hvordan de kunneomgå sikkerhetsinnstillingene på Farooks telefon. Normalt ville innholdet på telefonen bli slettet etter et visst antall forsøk på å knekke passordet.

  • Fått med deg denne nyheten? Roger kaster ut Get-boksen uten å miste bredbåndet

Kan kreve innsyn

Forrige uke dukket det opp opplysninger om at Apple kan kreve innsyn i metoden som nå er brukt for å hacke telefonen, noe som vil gi selskapet kunnskap nok til å endre programvaren og hindre at metoden blir brukt i fremtiden.

Massedrapet i California var inspirert av ekstremistgruppen IS, og FBI har vært interessert i å hacke seg inn på mannens telefon for å sjekke den for informasjon.

Farook og hans kone, som også deltok i angrepet, ble drept i en skuddveksling med politiet senere samme dag. (©NTB)

Her får du flere digitale nyheter:

Les også

Ikke kjøp et actionkamera før du har lest dette

Apple tilbakekaller Ipad-ladere

Trenger du virkelig å lukke apper for å spare batteriet?

Dette bør du vite før du kutter TV-kabelen

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Derfor bør du laste ned Ios 9.3

BT anbefaler

Skjelt ut av Wolfe: – Det likte jeg godt!

Brann har gått 20 seriekamper uten å tape.

LES SAKEN