Angrende tyv sendte penger til skolen

En tidligere elev hadde dårlig samvittighet for at han stjal fra elevkantina da han jobbet der. Derfor sendte han tusen kroner i en konvolutt til skolen.

Publisert Publisert

OVERRASKENDE POST: Dette lå inni konvolutten som ventet blant posten til skolen. Foto: Finn Lea / Tastaveden skole

  • Janne Håland
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Da de ansatte kom tilbake til Tastaveden skole i Stavanger i forrige uke, ventet en litt spesiell sending i posten. To femhundrelapper sammen med et håndskrevet brev fra en angrende synder.

På den sammenbrettede lappen står det følgende:

Hei. Når jeg var yngre, gikk jeg her på Tastaveden. Jeg og en kompis stjal penger på kantinen når vi jobbet der. Jeg stjal rundt 600-800 kr. Her er en tusenlapp. Har dårlig samvittighet nå. Håper dere kan tilgi meg!!

Visste ikke om tyveri

VISES KOMMUNELEDELSEN: - Det sier litt om ungdommen i dag. Jeg viste brevet til skolesjefen, som sa at hun ville vise det i formannskapet, forteller rektor Finn Lea ved Tastaveden skole i Stavanger. Foto: Arkivfoto: Jarle Aasland

Rektor Finn Lea ble rørt da han så brevet, og berømmer synderen for hans ønske om å gjøre opp for seg.— Det sier litt om ungdommen i dag. Jeg viste brevet til skolesjefen, som sa at hun ville vise det i formannskapet, som et eksempel på at det finnes mye flott ungdom i Stavanger, sier han til Aftenbladet.

Lea har ingen problemer med å tilgi vedkommende, selv om han ikke vet hvem som har sendt brevet, og heller ikke visste at det hadde vært tyveri fra kantinekassa.

Les også:

Ungdom nå til dags har aldri være bedre

Les også

Gode råd til ferske førsteklasseforeldre

Les også

10 ting man bør vite om ungdomsskolen

DONERES: Pengene skal legges i elevrådskassen.- Slik kan det gå til noe positivt for alle elevene på skolen, sier rektor. Foto: Tastaveden skole

— Vi har ikke vært kjent med at noen har stjålet fra kantina. Vi har ganske god kontroll på pengene fra driften, og det er sannsynligvis noen år siden dette har skjedd. Eleven skriver at han gjorde det sammen med en kompis, og det har vært svært få gutter som har jobbet i elevkantina de siste 7-8 årene.

Elevrådskassen

Pengene skal legges i elevrådskassen.

— Slik kan det gå til noe positivt for alle elevene på skolen, sier rektor Lea.

Les også:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Vi har fått beskjed om å sitte og tisse

  2. Slik får du familierutinene i gang igjen etter ferien

  3. Hei, foreldre – dere er tidenes beste!

BT anbefaler

Skyss ringes ned av fortvilte kunder. Slik svarer busselskapet.

Når tar streiken slutt? Dekker Skyss taxi? Og får man penger hvis man har betalt for månedskort? Skyss svarer.

LES SAKEN