— Vi mener jo at det er grunnlag for at Per og Veronica Orderud skal få prøve saken sin igjen. Fra vårt ståsted er det da viktig at de i befolkningen som ønsker å sette seg nærmere inn i dette materialet, har en mulighet til å se den presentasjonen, sier Sandberg til NRK.

I november 2011 trakk Per og Veronica Orderud sin gjenopptakelsesbegjæring etter sju år, fordi de ønsket videre etterforskning av saken før den blir behandlet.

Ekteparet hadde allerede da engasjert privatdetektiv Tore Sandberg til å gå gjennom etterforskningsmaterialet i saken. Sandberg sier til NRK at saken blir begjært gjenopptatt i januar.

Nytt lys

Ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) ble skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus natt til 22. mai 1999.

Anne Orderud Pausts lillebror, Per og hans kone Veronica Orderud ble i Eidsivating lagmannsrett 5. april 2002 dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, eller medvirkning til overlagt drap. Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød ble dømt til henholdsvis 16 og 18 års fengsel.

Sandberg sier han sitter på blant annet vitneforklaringer, undersøkelser og resultater av rekonstruksjoner som han mener kaster nytt lys over saken. Materialet ønsker han å presentere på nett i fire tjueminutter lange sendinger.

Våpenbeviset

Det er ennå ikke kommet fram hvem som faktisk utførte drapene, men Sandberg hevder overfor P4 at nye analyser viser at det såkalte våpenbeviset i saken ikke holder.

— Jeg ønsket å ettergå våpenbevisene. Grunnlaget som retten bygget på, holder ikke, konkluderer Sandberg.

Sandberg som tidligere har avdekket justismord og fått frikjent drapsdømte Fritz Moen, mener det nå er nok beviser til at Orderud-saken må gjenopptas.

— Det finnes folk der ute som vet, men det sitter nok langt inne å stå fram i noen offentlig sammenheng, sier Sandberg til kanalen.

I juni 2010 avviste Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker Lars Grønnerøds begjæring om å få saken vurdert i en ny rettssak.