Overfor BT bekrefter operasjonsleder Kjetil Drange i Sogn og Fjordane politidistrikt at en kvinne ble funnet død i Sogndal i tidsrommet 13.15–13.30 i dag, fredag.

— Hun ble funnet i Barsnesfjorden. Vi har ikke sikker identitet på henne og jobber nå med å kartlegge og sikre ID, sier Drange.

- Er flere enn Stegegjerdet savnet i dette området?

— Nei.

- Hvor i fjorden ble kvinnen funnet?

— For å unngå noe trykk på det konkrete stedet, har vi valgt å holde oss til å si fjorden så langt. Det er for å unngå at masse folk strømmer til stedet, sier operasjonslederen.

- Flere spørsmål enn svar

Familiens bistandsadvokat Synne Catrin Øren forteller til BT at de har hatt fortløpende kontakt med politiet i hele dag.

— Familien har det veldig tøft. De forholder seg til den informasjonen vi til enhver tid får fra politiet. Kvinnen som ble funnet er ikke identifisert, men det er klart at dette er en vanskelig dag for familien, sier hun.

Familien håper å få svar på hva som har skjedd.

— Uavhengig av dagens funn er det fortsatt flere spørsmål enn svar, sier Øren.

NRK: 22-åringen ble truet

Kripos-teknikere drar til Sogndal for å bistå politiet så snart som råd, melder NRK.

Flere personer bekrefter ifølge kanalen at Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) skal ha blitt utsatt for trusler og vold før hun forsvant.

Politiet skal ikke ha ønsket å kommentere NRKs opplysninger.

Obduseres lørdag

Fungerende regionlensmann i Sogn, Asle Karoliussen, sier de fikk melding fra en turgåer i området. Turgåeren hadde observert noe i strandkanten i innerste delen av Barsnesfjorden.

Det blir opp til obduksjonen å si noe om dødsårsaken

Asle Karoliussen, fung. regionlensmann i Sogn

— Politiiet dro ut og gjorde funn av en kvinne i sjøkanten inntil land, sier Karoliussen til BT fredag ettermiddag.

Funnstedet ligger på Barsnes-siden av fjorden, altså på andre siden av fjorden i forhold til der hvor savnede Stegegjerdet har bolig.

Lensmannen sier den omkomne kvinnen sendes til Gades institutt i Bergen for å bli obdusert. Obduksjonen vil bli gjort lørdag, ifølge politiet.

- Var det noe som helst mistenkelig eller påfallende ved funnet?

— Det kan jeg ikke kommentere. Stedet er avstengt og vi har gjort undersøkelser der. Det blir opp til obduksjonen å si noe om dødsårsaken.

- Hadde den omkomne noen ytre skader?

— Jeg kan ikke kommentere forhold knyttet til funnet.

Videre søk på vent

- Om forsvinningen til Stegegjerdet har dere hele tiden sagt at dere ikke mistenker noe kriminelt. Har dere endret syn på det etter funnet i dag?

— Nei, det har vi ikke. Nå avventer vi resultatene av obduksjonen, sier Karoliussen.

- Avblåser dere nå videre leting etter Stegegjerdet?

— Det er naturlig å sette videre søk på vent til vi får svar fra obduksjonen og en sikker identitet.