Drapsmistenkt tatt i Norge

Mistenkt for drap i Tyskland, pågrepet på norsk asylmottak

  • Aftenposten.no
  • Kristine Grue Langset
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

En 20 år gammel mann fra Guinea, som er mistenkt for å ha drept en 33 år gammel kvinne i Schermbeck i Tyskland i juli, er pågrepet på et asylmottak i Østfold, skriver aftenposten.no.

Den 28. juli i år ble 33 år gamle Jessica Awara funnet livløs i sin leilighet i Schermbeck i Nordrhein-Westfalen i Tyskland.

Den omfattende etterforskningen satt politiet på sporet av en tidligere venn av Awara, og det ble utstedt en internasjonal arrestordre på mannen.

Guineaner

Nå, rundt to måneder etter at drapet fant sted, er en mann pågrepet i Norge, mistenkt for drapet, ifølge en pressemelding fra tyske politimyndigheter i Wesel, administrasjonshovedstaden i Nordrhein-Westfalen.

En 20 år gammel mann fra Guinea, som av politiet betegnes som en tidligere venn av Awara, er blitt lokalisert og pågrepet i Norge, ifølge tysk politi.

Kripos opplyser til Aftenposten.no at mannen er pågrepet i Follo politidistrikt.

Tatt på asylmottak

— Vi kan bekrefte at mannen er blitt pågrepet på et asylmottak i vårt distrikt, sier kommunikasjonsrådgiver i Follo politidistrikt, Christina Ek, til Aftenposten.no.

20-åringen ble pågrepet på Mysebu asylmottak i Indre Østfold.

Ek forteller at pågripelsen var en bistandsoperasjon etter anmodning fra Kripos.

Varetektsfengslet

Pågripelsen skjedde torsdag i forrige uke. Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker. Han er overført til Indre Østfold fengsel avdeling Eidsberg.

— Slik saken står nå, venter vi på en utleveringsbegjæring fra tyske myndigheter, og det kan av erfaring ta noe tid. Mannen må også selv samtykke til utlevering, legger Ek til.

Ifølge statsadvokaten i Duisburg vil mannen bli begjært utlevert fra Norge.

Naboer varslet

Jessica Awara ble funnet klokken 22.40 onsdag 28. juli. Ifølge politiet var det naboer som varslet fra om drapet. De skal ikke ha sett 33-åringen på flere dager, og varslet derfor politi og redningstjenesten.

Rettsmedisinsk institutt slo fast at kvinnen skal ha blitt stukket til døde.

Publisert: