Drapet skjedde utendørs på asylmottaket. Politiet fikk melding om saken via AMK klokken 21.52.

— Meldingen om at mannen var død, kom ved 23-tiden onsdag kveld, forteller operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Tenåringen er ifølge politiet en asylsøker som ikke var bosatt på Dale, men på et annet mottak i distriktet.

Stukket i brystet

Mannen ble stukket i brystet og ble sendt til Stavanger universitetssjukehus, men livet sto ikke til å redde. Drapet skjedde etter et sammenstøt inne på mottaket der beboere fra Tsjetsjenia var involvert, ifølge politiet.

Hele natt til torsdag har store politistyrker lett etter en eller flere gjerningsmenn.

Kriminalteknikere var på plass på åstedet ved 1-tiden natt til torsdag. Samtidig ble det gjennomført vitneavhør.

— Vi har snakket med mange vitner, alle menn, forteller politiadvokat Henriette Kvinnsland i Rogaland politidistrikt til NTB torsdag morgen.

To pågrepet

To personer er sitter torsdag morgen i avhør i forbindelse med drapet.

— Vi har ikke pågrepet noen hovedmistenkte i saken, men mener de har opplysninger som er interessante, sier operasjonsleder Jensen til Stavanger Aftenblad.

Kvinnsland vil ikke si noe om hvilken status mennene som sitter i avhør, har, men hun vil ikke utelukke at gjerningsmannen er blant de innbrakte.

— Det er det for tidlig å si noe om.

Politiet har torsdag morgen ikke full oversikt over hva som egentlig skjedde.

— Det er mange vitner, men de har ikke alle sett det samme. Vi er fortsatt interessert i opplysninger i saken, og vitner kan gjerne melde seg anonymt, sier politiadvokaten.

Slektninger i Norge

Politiet kan ikke si om mannen var bosatt på asylmottaket.

— Det er ikke endelig avklart. Det var også flere nasjonaliteter enn tsjetsjenere innblandet. Av hensyn til varsling av de pårørende og av hensyn til etterforskningen vil vi heller ikke gå ut med nasjonalitet og identitet på avdøde. Han skal ha slektninger i Norge, opplyser Kvinnsland.

Asylmottaket på Dale er et nedlagt psykiatrisk sykehus som har vært asylmottak siden 1993. Over 300 asylsøkere bor på stedet ifølge Hero, som driver mottaket. (©NTB)