Denne vintersesongen har flyselskapet utvidet med en rekke nye avganger mellom Kanariøyene og Skandinavia. Det har ført til at selskapet oppretter en egen base på Gran Canaria.

— Vi har offisiell åpning av basen med vår første flyging på søndag, sier basesjef David Opsahl Moldskred for kabinmannskapet på Gran Canaria til Canariajournalen.

I alt 84 kabinansatte og flere piloter er ansatt på basen. Cirka 70 prosent av de ansatte er spanjoler, resten er skandinaver.

— Mange av dem som er ansatt her, har jobbet i konkursrammede Spanair tidligere, sier Moldskred.

Kontorlokaler og rom for flybesetningen er etablert på Gran Canarias flyplass. Norwegian skal ha to og et halvt fly permanent knyttet til basen.

Selskapets flytrafikk denne vinteren er hver lørdag 23 avganger fra og 22 ankomster til Kanariøyene fra Skandinavia.

I vinter har Norwegian startet nye direkteruter til Las Palmas fra Evenes, Haugesund, Rygge, Tromsø, Ålesund, Karlstad, Malmö, Umeå, Billund og Oulu.

I tillegg er det opprettet flere avganger fra Oslo, Torp, Bergen, Trondheim, Stavanger, Stockholm og København.

— Å åpne baser utenfor Skandinavia er en del av Norwegians langsiktige strategi for å posisjonere seg i en stadig mer konkurranseutsatt bransje der flere aktører har gått konkurs den siste tiden, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.