— Mannen ble avhørt fredag kveld. Vi ønsker ikke å gå ut med hva som ble sagt i avhøret, men han samtykker til varetektsfengsling og fengslingsmøtet går derfor som kontorforretning på mandag, sier jourhavende jurist Wenche Merete Kåsa i Telemark politidistrikt til NTB.

Hun sier mannen i utgangspunktet slipper å møte i retten, men at retten kan kreve at han stiller personlig.

Det er ikke kjent om politiet ønsker 45-åringen fengslet i fire eller om de allerede mandag kommer til å be om at han blir sittende i åtte uker.

Erkjent

Mannen hadde sittet fengslet i Växjö i Sverige siden pågripelsen natt til mandag. I bilen hadde han det tidligere parets elleve måneder gamle sønn, som var i god behold. Overleveringen til norsk politi skjedde nær Göteborg fredag ettermiddag, og 45-åringen ankom Skien fengsel i 18-tiden.

Mannens forsvarer, advokat Bjørn Nærum, sier mannen har bedt om at minst mulig informasjon om saken blir gjort kjent for mediene. At politiet er så tidlig i etterforskningen er en annen grunn til at han er forsiktig med å gi detaljer fra avhøret.

— Han har bedt meg om å si minst mulig om saken akkurat nå. Jeg kan bekrefte at det var et kort avhør på et par timer fredag kveld, men det blir ikke noen nye avhør i løpet av helgen. Det er lagt opp til varetektsfengsling på mandag. Han har erkjent at han har forårsaket hennes død, men mer kan jeg ikke si akkurat nå, sier mannens forsvarer, advokat Bjørn Nærum, til NTB.

Funnet i hytte

Medvedeva ble funnet drept i en forlatt hytte ved Grønkjær Skisenter i Notodden kommune mandag ettermiddag og politiet tror den tidligere kjæresten drepte henne i hytta.

Både Medvedeva og barnet hun har med 45-åringen, ble meldt savnet nær Notodden i Telemark søndag formiddag etter at hun hadde kontaktet politiet og bedt om hjelp. Vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet med en mann, en kvinne og et mindreårig barn om bord.

Politiet fikk raskt mistanke om at barnets 45 år gamle far sto bak.