På Gardermoen går alt sin vante gang søndag ettermiddag mens SAS' forhandlinger pågår for fullt på Kastrup. Likevel er de reisende litt bekymret for at det skal komme en konkurserklæring før de har fått satt seg på flyet.

— Jeg var litt redd for at jeg ikke skulle komme meg hjem. Jeg fulgte med på nyhetene helt frem flytoget gikk. Det høres jo dramatisk ut, sier Mathilde Bjørkås fra Stavanger til NTB.

Kjøpte SAS-billett

Hun er på vei til hjembyen etter å ha besøkt kjæresten sin i Oslo.

— Han sa til meg at «nå må du støtte SAS», så jeg kjøpte SAS-billett til Stavanger i stedet for med Norwegian, forklarer Bjørkås mens hun fikler med bagasjelappen.

Bjørkås' kjæreste kommer etter henne til Stavanger til helgen - også han satser på at SAS fortsatt eksisterer da, og ville heller støtte det konkurstruede selskapet enn konkurrenten Norwegian.

— Det er jo veldig trist hvis SAS går konkurs, for de har alltid vært der. Min mor er SAS-tilhenger, og jeg tror nok det har gått i arv, sier Mathilde Bjørkås.

- Konkurs veldig trist

Danske Trine Risvang står i kø for å sjekke inn ved SAS-automaten. Hun er på vei hjem til Aarhus.

— Jeg bestilte dagen før SAS gikk ut og fortalte at de var truet av konkurs, og jeg visste at jeg skulle fly dagen etter at de begynte forhandlingene, forklarer hun.

Risvang har imidlertid satset på at selskapet består inntil videre, og har ikke fulgt nyhetene så tett i det siste. Men hun frykter det verste for selskapet.

— Hvis de skulle gå konkurs, er det veldig trist for veldig mange, sier hun.

SATSET PÅ SAS: Danske Trine Risvang i kø for å sjekke inn ved SAS-automaten på Gardermoen på vei hjem til Aarhus.
FREDRIK VARFJELL/NTB SCANPIX