Det er NRK som har snakket med Lund angående ransproblematikken i Oslo. I oktober ble det i gjennomsnitt begått nesten fire ran daglig i hovedstaden.

— Det kan gå et halvt år før saken kommer opp, men vi er avhengig av at dette skjer raskere. Dette er viktig for ofrene, men også fordi en straff skal føles der og da, sier Lund.

På politistasjonen har de opprettet en egen ransgruppe som skal bekjempe ranerne. Lund sier de er på riktig spor, men at mer må til for å få bukt på ranene i hovedstaden.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) støtter oslopolitiets tiltak og bekymring.

— Dette er en utfordring, men vi tenker på hele straffesakskjeden når vi satser på justissektoren. Det betyr at vi både skal ha mer politikraft ut i gatene og at politijuristene, domstolene og kriminalomsorgen får mer midler. På denne måten blir det en bedre flyt, sier Anundsen til NRK.

Fredag la den nye regjeringen fram sitt forslag til nytt statsbudsjett for 2014. De foreslår også å øke bevilgningen til domstolenemed 10 millioner kroner neste år. I tillegg vil regjeringen bruke100 millioner kroner merpå politi. (©NTB)