Mannen sto tiltalt for voldtekt på en særlig smertefull eller krenkende måte. Dommen på seks års fengsel falt i Stavanger tingrett torsdag. VG omtalte saken julaften.

Det var på kvelden 9. juli i år at overgrepet skjedde. Mannen erkjente de faktiske forhold i retten, men nektet for at overgrepet var spesielt smertefullt eller krenkende. Det festet retten ingen lit til. De viser til at jenta ble påført blåmerker da 21-åringen tok tak i henne, og retten fikk dokumentert skader i jentas underliv.

Sterk vold

— Voldsanvendelsen var så stor at hun hylte av smerte, skriver retten, som fikk framlagt forklaring fra voldtektsofferet. På tross av protestene fra jenta fortsatte 21-åringen overgrepet.

Jenta fikk ikke fikk varige fysiske skader og framstår ikke i dag som betydelig traumatisert. Men retten mener risikoen for psykiske problemer senere alene utgjør et straffeskjerpende moment.

21-åringen fikk imidlertid ni måneders fradrag for å ha tilstått saken, og straffen ble satt til seks års fengsel. Mannen er også dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisning til jenta.

Pyntet huset

Stavanger tingrett finner det også skjerpende at voldtekten ble begått av en person som var en farsfigur for femåringen, og at voldtekten foregikk i morens seng. 21-åringen hadde flyttet inn til moren høsten 2011.

Etter voldtekten hadde 21-åringen sagt til jenta at han skulle «ordne opp», heter det i dommen. I stedet vasket han lakenet og pyntet opp i huset før moren kom hjem. Han bestilte også en ferietur til sin samboer.

Dagen etter ble han konfrontert med overgrepene, men beskyldte i stedet samboeren for å ødelegge livet hans med urettmessige anklager. Han sendte også trakasserende meldinger til jentas mor, noe retten mener er straffskjerpende. (©NTB)