Mann siktet for drapet på Birgitte Tengs

Han er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen i 2000.

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i 1995.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Onsdag ble en mann pågrepet. Han er siktet for drapet på Birgitte Tengs (17), som ble funnet død 6. mai 1995 på Karmøy, skriver politiet i en pressemelding.

Den 50 år gamle mannen er bosatt på Haugalandet, og han har vært del av politiets tidligere etterforskning av drapet.

– Han har ikke tidligere vært siktet i saken. Bakgrunnen for siktelsen er resultater fra tekniske undersøkelser, sammenholdt med øvrige opplysninger i saken, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

Politiet med hunder hvor den 17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet drept i 1995.

Mistenkt for Jørgensen-drapet

To år etter drapet på Tengs ble hennes da 19 år gamle fetter dømt for drapet. Han anket og ble året etter frikjent i lagmannsretten.

I desember 2016 anbefalte Kripos' cold case-gruppe en ny etterforskning i saken, som dermed ble den første som ble tatt opp av gruppen.

Mannen som ble pågrepet onsdag, har også status som mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Hun var bosatt i Stavanger og ble funnet drept i en kum ved Bore kirke 26. oktober 2000.

Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke 26. oktober 2000.

– Ser etter sammenhenger

Mannen var i Stavanger i tidsrommet Jørgensen forsvant, ifølge politiet. Dette sammenholdt med andre opplysninger i saken, gjør at han har fått status som mistenkt.

– Det har vært to uavhengige etterforskninger av drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Det har likevel vært naturlig for politiet å se etter eventuelle sammenhenger, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin.

Mannen ble avhørt onsdag og torsdag. Politiet ønsker ikke å kommentere avhøret, men opplyser at mannen ikke har erkjent drapene. Denne uken har politiet gjennomført ransaking på flere adresser.

Publisert: