Frp nesten like store som Ap

Fremskrittspartiet øker sin oppslutning og får 25,1 prosent mens Arbeiderpartiet faller til 25,8 prosent på en måling som Opinion har laget for Avisenes Nyhetsbyrå.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Arbeiderpartiet faller 7,5 prosentpoeng på målingen, mens Frps vekst utgjør 4,2 prosentpoeng. Dermed er de to partiene nesten jevnstore.

For de andre partiene er endringene på desembermålingen mindre. Sosialistisk Venstreparti går frem 1,2 prosentpoeng til 7,6 prosent, mens Senterpartiet går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent.

På den borgerlige siden går Høyre frem 0,4 prosentpoeng til 22,1 prosent og Venstres oppslutning øker med 0,4 prosentpoeng til 4,7 prosent. Kristelig Folkeparti går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Målingen viser videre at partiet Rødt går frem 1,5 prosentpoeng til 3,1 prosent, mens kategorien «andre» går tilbake 0,1 prosentpoeng til 1,3 prosent.

**Les også:

Les også

Jens har liten støtte i biodieselsaken

Jens har liten støtte i biodieselsaken**

Valgforsker Bernt Aardal tror at bråket rundt biodieselavgiften har bidratt til det kraftige fallet for landets største parti.

— Det er interessant å merke seg at det statsbudsjettet som nå vedtas har kommet helt i skyggen av biodieselsaken. Dette viser at det skal uhyre lite til for å spore av folks og pressens oppmerksomhet, sier Aardal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hvis målingen hadde vært stortingsvalg, ville de rødgrønne fått 68 mandater, 18 færre enn ved valget i september. Rødt ville i tillegg fått tre mandater, men de borgerlige ville likevel ha fått overtaket med totalt 98 mandater. Flertallsgrensen går på 85 mandater.

Hvorfor tror du Ap faller så kraftig? Si din mening her.

Publisert: