Ikke noe kriminelt bak likfunn i Larvik

Det dramatiske funnet av en død person i Bøkeskogen i Larvik torsdag kveld, hadde trolig ikke bakgrunn i en kriminell handling. Det dreier seg trolig om et selvmord, mener etterforskerne.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Avdøde er en 29 år gammel mann fra Larvik. Mannen som ble funnet av turgåerne like før klokken 19 i torsdag kveld var psykiatrisk pasient som var savnet fra en institusjon i Larvik siden torsdag ettermiddag, opplyser politiet fredag.

Etterforskerne jobbet ut fra at det hadde skjedd et drap og at en eller flere gjerningsmenn var på flukt, men det framstår nå som lite sannsynlig.

Politiet oppsøkte torsdag kveld bensinstasjoner i nærområdet, og avdekket at en person hadde kjøpt en bensinkanne og bensin torsdag ettermiddag.

Undersøkelser av mobiltelefonen som ble funnet på stedet sammenholdt med overvåkingsbilder førte politiet til vedkommendes identitet. Flere vitner har bekreftet at de har sett vedkommende med bensinkanne, alene på vei til Bøkeskogen torsdag ettermiddag.

Foreløpige undersøkelser viser at avdøde ikke var kneblet som først antatt, men at det var rester av en hettegenser. Avdøde er transportert til Rettsmedisinsk institutt i Oslo og vil bli obdusert fredag.

Politiet avventer obduksjonsrapporten før det blir foretatt eventuelt ytterligere etterforskning i saken.

Den varslede pressekonferansen i Larvik fredag er avlyst.

SPERRING: Politiet har sperret av området der den døde personen ble funnet.
Publisert