Håper ansvarlighet vil lønne seg

Arbeiderpartiet har gjennom denne budsjettavtalen satset hardt på at ansvarlighet vil lønne seg og at forholdet til KrF skal bli bedre.

Publisert Publisert
  • Ragnhild Hov
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

Litt spissformulert er det i hvert fall slik Ranveig Frøiland (Ap) ser det. Som medlem av Finanskomiteen har hun vært med på de vanskelige budsjettforhandlingene.

— Det er jo ikke naturlig for Arbeiderpartiet å samarbeide med en Høyre-dominert regjering. Men et land med så god økonomi kan ikke forsvare å havne i budsjettkaos. Derfor har vi valgt å satse på forutsigbarhet og ansvarlighet. Jeg tror folk er drittlei Carl I. Hagens politiske spill rundt budsjettene de siste årene, sier Frøiland.

Hun er forberedt på at Hagen i opposisjon vil prøve å skape maksimal uro de neste to årene, men satser likevel på at velgere vil foretrekke ansvarlighet, fremfor enda råere populisme.

Ranveig Frøiland er ikke i tvil om at det er Kristelig Folkeparti som er aller mest glad over budsjettforliket. Både økte alkoholavgifter og andre poster som ble flyttet på, var gode KrF-saker som samtidig trakk hele budsjettet mot venstre.

Frøiland håper derfor at hele Kristelig Folkeparti etter hvert ser seg bedre tjent med et tettere samarbeid med Arbeiderpartiet fremfor å velge Høyre som koalisjonspartner.

Leder av Arbeiderpartiet i Hordaland, Per Rune Henriksen, er aller mest glad for at Krokeide Yrkesskole fikk sine syv millioner kroner og dermed kan fortsette som internatvirksomhet.

— Uten internatdrift ville det ikke være elevgrunnlag nok for hele skolen, sier Henriksen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Ansvarlighetens sjansespill

BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…