164 personer fikk feil beskjed om studieplass

164 studenter som sto på venteliste til sosionomstudiet ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, fikk tilbud om studieplass på grunn av en tastefeil. Dermed mistet de plassen igjen.

Publisert Publisert

KONTRAMELDING: Skuffelsen var stor for de 164 studentene som fikk kontrameldingen om at tilbudet om studieplass på Høgskolen i Sogn og Fjordane ble trukket tilbake. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mandag fikk studentene kontrabeskjed fra Samordna opptak om at tilbudet om studieplass ble trukket tilbake, skriver VG. Det fikk konsekvenser for flere studenter.

— Alt ble snudd opp ned på lørdag. Med tanke på oppsigelsestid sa jeg opp jobben søndag, siden mandag var første august, forteller Eli-Therese Lund (30) fra Bergen, som selv jobber som studieveileder og karriererådgiver. Hun hadde dessuten skaffet seg en leilighet hun skulle leie med to andre i Sogndal.

  • Universitetet vil kvotere inn mannlige studenter

Nå vurderer hun å klage på at studieplassen ble trukket tilbake.

Fungerende rektor Anne-Grethe Naustdal ved Høgskolen i Sogn og Fjordane forstår skuffelsen til flere av studentene, men sier at skolen ikke har økonomi til å sette opp en ekstraklasse.

— Vi visste ikke at den tastefeilen førte til at hele ventelisten fikk tilbud om plass. Det er fortvilende og ganske utrolig at det går an, sier hun.

Samordna opptak sier feilen som ble gjort på skolens opptakskontor, skulle ha blitt meldt til dem selv om den ble rettet opp umiddelbart.

Feilen ble oppdaget av en student.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Politiet fant 143 kilo svensk kjøtt i varmt bagasjerom – skulle fraktes til butikk

  2. – Meningsløst å sperre folk inne for at de skal leve et halvt år til

  3. I dag skjedde det igjen: – Vi er godt kjend med utfordringane

  4. – Da dere tok ferie på sykehuset, satte dere livet mitt på vent

  5. Byens beste indiske finner du i et hull i veggen

  6. Dobbeltdrapssiktet 23-åring løslatt