Regjeringen vil utvide permitteringstiden

Oslo: Regjeringen vil foreslå for Stortinget å utvide permitteringstiden fra 30 til 52 uker, opplyser partene i hovedoppgjøret. - Det er bra, men det skjer altfor sent, sier Per Rune Henriksen i Arbeiderpartiet.

Publisert Publisert

- FOR SENT: Per Rune Henriksen mener regjeringen kommer for sent når de nå vil utvide permisjonstiden. Foto: ROAR CHRISTIANNSEN (ARKIV)

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det ble besluttet etter at Fellesforbundet og Norsk Industri sendte et felles brev til regjeringen ved statsminister Erna Solberg (H).

Partene ble søndag ettermiddag enige om en løsning i årets hovedoppgjør, etter å ha sittet over tolv timer på overtid. Dermed hindret de at norsk industri ble rammet av en storstreik.

Revidert nasjonalbudsjett

— Vi har fått regjeringen med på å utvide perioden for å kunne motta dagpenger under permittering til 52 uker, sier forbundsleder Jørn Eggum.

I dag kan en bedrift permittere de ansatte i opptil 30 uker.

Det er i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2016 at regjeringen vil foreslå for Stortinget å utvide permitteringsordningen slik at den samlede perioden blir 52 uker.

- Tar til fornuften

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre synes det er fint at regjeringen nå tar til fornuften på det LO, NHO og bedrifter langs hele kysten har bedt om i mange år.

— Det er positivt nå det først skjer, men det kommer litt for sent, sier han til NTB.

— Det er helt tydelig at det er motvillig, for både Erna Solberg og Siv Jensen var for inntil kort tid siden mot det, legger han til.

Støre mener erfaringer viser en forlenget permitteringsperiode vil hindre oppsigelser.

— At regjeringen mener det vil føre til at man «låser folk inn» er feil. Det hindrer i stedet at man «låser folk ute», avslutter han.

Hans partikollega Per Rune Henriksen er også fornøyd med at regjeringen utvider permisjonstiden, men mener det skjer altfor sent.

— Det er flott at partene i arbeidslivet er ansvarlige og er kommet til enighet, men vi er skuffet over at regjeringen ikke har utvidet permitteringsperioden for lenge siden. Hadde det blitt gjort, ville flere tusen mennesker, som nå er arbeidsledige, fortsatt ha vært tilknyttet sin arbeidsgiver fremfor å gå ledige, sier Per Rune Henriksen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Hordaland.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Må kunne forvente at den nye fergen tåler vind og sjø

  2. Her lukter bunnvannet som råtne egg. Det kan bety at fjordbunnen er i ferd med å dø.

  3. Møllendalsbakken stengt: – Bil har kjørt inn i flere andre biler

  4. Internett-trøbbel skal være løst: «Vi beklager»

  5. Kvifor er alle frå denne bygda kjendisar?

  6. Dette mener de må til for at Brann skal reise seg