28-åring fra Stord omkom i basehoppulykke

Det var 28 år gamle Kristian Tolås Trondsen som omkom i en basehoppulykke i Møre og Romsdal onsdag.

Publisert Publisert
  • NTB
  • Marianne Nilsen
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Trondsen ble funnet omkommet klokken 03.33 natt til torsdag i Vasskordalen av letemannskaper, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt klokken 05.49.

– Han ble funnet i bratt og ulendt terreng av letemannskaper, sier etterforskningsleder Alf Rune Rolland i Møre og Romsdal politidistrikt til Bergens Tidende torsdag formiddag.

Trondsen er oppvokst på Stord, og flyttet til Møre og Romsdal for noen år siden. Han har drevet med basehopping i flere år.

En kamerat av Trondsen var den siste som har hørt fra ham. Han mottok en tekstmelding i 12-tiden onsdag om at basehopperen var på toppen av Sørtussen, 907 meter over havet, skriver NTB.

Leteaksjonen ble iverksatt like etter at politiet mottok en bekymringsmelding klokken 17.14 om at mannen ikke hadde tatt kontakt.

Politiet fikk bistand fra et Sea King redningshelikopter, Norske Redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp i den omfattende leteaksjonen som ble iverksatt.

Fredag formiddag friga politiet navnet til 28-åringen.

– Politiet betrakter hendelsen som en ulykke, og har iverksatt etterforskning for å finne årsaken, heter det i en pressemelding fra Møre og Romsdal politidistrikt.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Basehopperulykke ved Kjerag

  2. – Micah var en av de mest talentfulle i verden

  3. Ordføreren i Aurland ønsker basehoppforbud

  4. Forsker roser basehoppmiljø for sikkerhetsinnsats