Det var 17-flyet fra Oslo lufthavn Gardermoen til Bergen lufthavn Flesland som ikke kom seg av gårde, skriver Nettavisen.

– Dette er bare å beklage. Det skyldtes tekniske problemer på et fly og en ekstremt travel utfartsdag, sier kommunikasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS.

  • Er du på bussen? Tips oss på 2211@bt.no

Fly til Kristiansand måtte snu

Uten mulighet for å overføre passasjerene til andre avganger, eller sette inn ekstra fly, ble tilbudet en busstur på åtte timer eller å reise dagen etter.

– De fikk selvsagt tilbud og overnatting og noen valgte å reise hjem, men det var mange som også tok imot tilbudet om buss. Mange ønsket å komme til Bergen før 17. mai, sier Johansen.

Også andre avganger fra Flesland er blitt rammet onsdag. En passasjer BT har vært i kontakt med, skulle fly til Kristiansand i ettermiddag.

– Flyet tok av som planlagt. Etter en stund fikk vi vite at vi måtte snu, grunnet en teknisk feil, sier Sindre Nøkland.

Flyet ble stående på bakken, ifølge passasjeren.

Ved midnatt satt han på en buss på vei til Kristiansand. Andre passasjerer prøvde andre løsninger.

– Noen gråt. De fleste så etter andre måter å fly hjem på, sier Nøkland.

Fortvilet i nord

Samme busstilbud var det vanskelig å tilby 180 passasjerer som ikke kom seg av gårde fra Tromsø til Oslo klokka samme kveld (raskeste kjøretid: ca. 22 timer). Også der var årsaken tekniske problemer med et SAS-fly, skriver Nordlys.

– Det er fullt av folk her nå. Mange er veldig fortvilet og skulle forskjellige steder for å feire 17. mai og ha langhelg, opplyser passasjer Magne Bergset til avisen.

Bakkemannskaper jobbet i etterkant på spreng med å prøve å booke om eller finne andre løsninger.

– Dette er en ekstremt trafikksterk dag. Det er helt umulig å overføre passasjerer til andre ledige seter og vi har ikke hatt reservekapasitet i flyparken heller, sier Johansen i SAS til avisen.