Kidnapperne foreslår hvordan de kan gi livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

Personene som antas å ha Anne-Elisabeth Hagen, skal ha kommet med forslag til familien om hvordan de kan formidle et livstegn fra den bortførte kvinnen.

Publisert Publisert

Advokat Svein Holden har fått skissert hvordan kidnapperne ønsker å formidle et livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Etter det NRK erfarer, skal de antatte kidnapperne ha sendt et forslag til hvordan de kan sende et livsbevis, slik familien hennes, gjennom bistandsadvokat Svein Holden, gjentatte ganger har bedt om.

Også VG og NTB er kjent med opplysningene som NRK bringer.

De bygger blant annet på en uttalelse fra Holden mandag, da det ble kjent at det hadde vært ny kontakt mellom familien og de antatte gjerningsmennene.

– Dersom familien mottar livsbevis, som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem, sa advokaten.

Venter på DNA-analyse

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt sier at politiet nå venter på svar på undersøkelser av DNA-sporprøver.

– Om det viser seg å være noe treff, det vet jeg jo ikke. Vi venter på svar, sier Brøske til VG tirsdag ettermiddag.

Holden har vært tydelig på at familien ønsker å snakke med kidnapperne og er innstilt på å finne en løsning for å få Hagen hjem i god behold – men ikke før familien har fått en sikker bekreftelse på at kvinnen er i live.

Det har ikke vært livstegn fra 68-åringen siden hun forsvant fra hjemmet sitt morgenen 31. oktober.

– Politiet har anbefalt at familien ikke forhandler før det er kommet bevis på at Anne-Elisabeth Hagen lever. Dette rådet vil familien følge, sa Holden på en presseorientering mandag kveld.

Kommunikasjonen mellom familien og de antatte kidnapperne foregår nå på en ny, kryptert plattform, som ifølge politiet egner seg bedre for kommunikasjon enn kanalen de først tok kontakt igjennom.

Ny tilnærming gir håp

Verken Holden eller politiet ønsker å utdype hvilken plattform det er snakk om, eller konkretisere innholdet i kommunikasjonen. Men at det har vært en utvikling og en tilnærming fra gjerningspersonene, skaper håp om at det kan komme bevegelse i prosessen med å få brakt Hagen hjem.

– Vi har fortsatt håp om at Hagen lever, men det er urovekkende at det ikke er kommet livsbevis, sa Brøske på en pressekonferanse om forsvinningen mandag.

Han vil ikke kommentere nyhetsmeldingene tirsdag om de antatte kidnappernes forslag overfor NTB.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Konen til en av Norges rikeste har vært borte i ti uker. Det er mottatt krav om løsepenger i kryptovaluta.

  2. Holden: - Ingen forhandlinger med kidnappere før vi får livsbevis

  3. Forsvinningssaken: Politiet har fått inn nærmere 1000 tips på en uke

  4. Familien ber om livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

BT anbefaler

Idrettsleder underslo 200.000: – Jeg spilte bort alle pengene

Han led av spilleavhengighet i mange år. Nå har en idrettsleder i Bergen forklart seg om grovt underslag fra…

LES SAKEN