Apple «prakker på deg» U2

Mange lar seg irritere over at Apple har lagt inn U2-album hos alle.

Publisert Publisert

U2 hadde knapt kommet seg av Apple-scenen etter mandagens lanseringsshow, før over 500 millioner Itunes-brukere plutselig hadde fått U2s nye album på telefonen.

«En gave til deg», heter det i meldingen Apple har sendt brukerne sine. Skjønt langt fra alle, U2 fans eller ei, er like glade for «gaven».

Det er måten Apple tvinger det nye U2-albumet på alle Itunes-kundene, som provoserer. Avhengig av hvordan du har stilt inn Itunes, ligger låtene allerede ferdig installerte på telefonen eller klare til å strømmes eller lastes ned fra Apples nettsky.

U2twitter-paGKpDwhxH.jpg

Reaksjoner av typen «Hvem i huleste er U2, og hva gjør de på min telefon». Eller som flere irriterte fans uttrykker det: «Jeg liker U2, men ikke måten Apple prakker musikken på meg».Flere stiller også spørsmål med hva som skjer om man befinner seg i mobilnett i utlandet og Iphonen automatisk begynner å laste ned det nye albummet. Vil Apple ta roaming-kostnadene på sin kappe?

Ikke alle er like irriterte. Det er også nok av dem som med glimt i øyet ser nye og uante muligheter. Som eksempelvis The Guardians Ti ting du kan gjøre med et uønsket U2-album.

Umulig å slette?

Har du ikke nevneverdig sans for U2 og ønsker å returnere Apples «gave» ved å slette det irske bandet fra Itunes? Det viser seg å være vanskeligere enn man kanskje skulle tro.

Siden Apple har merket U2-platen som «kjøpt», vil den nemlig være en del av Itunes-historikken din. Du kan skjule den, men ikke slette den helt. Vi har i hvert fall ikke klart det.

På Iphone eller Ipad kan du skjule albumet ved å slå av «vis all musikk» i innstillingsmenyen. Det vil si, det fungerer kun når sangene ikke er lastet ned på enheten, men kun vises som nedlast— og strømbare.

Er de allerede lastet ned fordi du har på automatisk nedlastning, må du først slette de nedlastede filene.

Svakheten med denne metoden drar også alle artistene over samme kam. Bono drar med andre ord de andre ikke-nedlastede albumene med seg.

En bedre løsning er å gå via Itunes på en PC eller Mac. I Itunes Store kan du skjule kjøpene dine. Da vil de ikke dukke opp igjen i Itunes eller på noen andre enheter bortsett fra om du skulle grave etter skjulte kjøp på et senere tidspunkt.

Itunes-CFqaFgqxsk.jpg

Om det er mulig å slette U2-albumet helt, ikke bare skjule det? Vi har ikke funnet en metode, og har følgelig bedt Apple om et svar og en evetuell bruksanvisning på hvordan det gjøres. I skrivende stund har vi fortsatt ikke hørt fra Apple...

Vet du hvordan du sletter albumet? Send oss tips eller kommenter i kommentarfeltet.

LES OGSÅ:

«Skjerf-mannen» stjal Apple-showet

Da Apple kjøpte Espens bilde, ante han ikke hva det skulle brukes til

Betaling med mobilen vil snart bli vanlig for alle

Terningkast 4 til U2s nye plate

Publisert