Oslo kommune refses for å ha bedt jobbsøker ikke bruke hijab

En 21 år gammel kvinne ble tilbudt jobb som pleieassistent i Ullern bydel i Oslo, men bare hvis hun ville jobbe uten hijab. Brudd på diskrimineringsloven, mener Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Publisert Publisert

Oslo kommune brøt loven da de ga beskjed til en kvinne om at hun kunne få jobb hvis hun ville jobbe uten hijab. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kvinnen søkte på stillingen i hjemmetjenesten i januar, men brukeren ønsket ikke at det skulle ansettes en assistent som gikk med hijab, et ønske kommunen etterkom. Etter jobbintervjuet fikk kvinnen en tekstmelding fra en av de ansatte i bydelen som tilbød kvinnen stillingen dersom hun kunne tenke seg å jobbe uten hodeplagget, melder NRK.

Likestillings og diskrimineringsombudet har mottatt 45 klagesaker om religion hittil i år, og har konkludert med at diskrimineringsloven er brutt i denne saken.

– Vi forsøker å strekke oss så langt vi kan for å møte brukernes ønsker, men her har vi strukket oss for langt, sier direktør Marie Anbjørg Joten i Bydel Ullern til kanalen. Hun sier de har nulltoleranse for diskriminering.

For jobbsøkeren fikk saken konsekvenser. Hun mistet motivasjonen til å søke andre jobber, og sier at det gikk ut over hennes psykiske velvære.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Frisør tapte i hijab-saken

  2. Tidligere skolebyråd i Bergen: Vil ha hijabforbud på barneskolen

  3. - Hijab blir ikke en del av politiuniformen i overskuelig fremtid

  1. Hijab
  2. Likestillings- og diskrimineringsombudet
  3. Diskriminering
  4. Oslo