Politiet fikk først melding om saken ved 17-tiden fredag ettermiddag. Politiet har notert i sin hendelseslogg at en person som ringte, var blitt truet og hadde stengt seg inne på et toalett på gården beliggende i Hanekleiva i Holmestrand kommune.

Etter kort tid kom en ny melding, denne gang om at det hadde brutt ut brann i det aktuelle huset. Da brannvesenet kom fram til stedet, ble det meldt om skyting.

— En kvinne som bor på gården er skadd av et skudd. Da gjerningspersonen avfyrte flere skudd utenfor huset, ble brannvesenet bedt om å avvente situasjonen. Nå i ettermiddag er huset totalt overtent, står det i politiets logg.

Kvinnen skal ha forsøkt å rømme inn på toalettet da hun ble skutt, ifølge Dagbladet.

Kvinnen ble sendt til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget var fredag kveld ikke kjent. Hvilket forhold det er mellom henne og den pågrepne er ikke klart.

Ifølge Vestfold interkommunale brannvesen har det ene av to hus på gården brent helt ned. Det var ved 18.30-tiden ikke kjent om det andre huset var blitt offer for flammene eller ikke.

Store mannskapsstyrker fra nødetatene er på stedet, og Vestfold politidistrikt fikk fredag kveld bistand, blant annet fra politihelikopteret som er ved åstedet.

BRANT NED: Kun grunnmuren sto igjen etter den voldsomme brannen.
NTB SCANPIX