Ekteparet ble fremstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett torsdag. Begge nekter straffskyld og har motsatt seg fengsling.

Politiet ba om isolasjon i begge varetektsukene for den 42 år gamle kvinnen og den 43 år gamle mannen med begrunnelse i fare for bevisforspillelse. Retten ga medhold i to ukers varetekt, men isolasjon, inkludert medieforbud, i bare den første uka, ifølge Stavanger Aftenblad.

— Vi tar kjennelsen til etterretning og vil ikke nå si om fengslingskjennelsen blir anket fra vår side, sier politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen.

- Husker ikke å ha kjørt

Den 42 år gamle kvinnens forsvarer sier de håper politiet vil etterforske raskt. Hun vil vurdere om fengslingskjennelsen skal ankes til lagmannsretten.

— Kanskje skal vi bruke tid og krefter på å pushe på for rask etterforskning. I fall kjennelsen blir påklaget, vil den ikke bli behandlet før over helgen, sier advokat Inger Marie Sunde.

Den siktede ektemannen benekter å ha kjørt bilen, og kvinnen sier hun heller ikke husker å ha kjørt bilen da den passerte Kåsen bomringstasjon fem minutter før påkjørselen eller ulykkesstedet i Lalangvegen fredag.

— Vi mener det er en annen person der ute som har kjørt den bilen, sier Sunde.

Sunde sier klienten samarbeider med politiet og håper å bli sjekket ut av saken.

— Min klient har samtykket i at politiet kan foreta alle de undersøkelser de måtte ønske, som for eksempel innsyn i mobildata. Samtykke gjør det enklere for politiet å hente ut trafikkdata, sier advokaten.

Den 43 år gamle ektemannen benekter å ha kjørt bilen. Hans forsvarer, advokat Anne Kroken, understreker at det ikke er noen vitner som har sett at mannen har kjørt bilen på det aktuelle tidspunktet.

- Ringte verkstedet fredag

50 minutter etter at tolvåringen Olav Hovda ble påkjørt fredag kveld, skal den siktede kvinnen ha ringt et bilverksted i Sandnes. Hun la igjen beskjed på verkstedeierens telefonsvarer og ba ham å ringe tilbake, skriver Aftenbladet.

«Hei, det er NN (kvinnens fornavn). Kan du ringe meg?», lød beskjeden, ifølge verkstedeier Kjell Sund.

Politiet har beslaglagt telefonen hans og sikret seg svaret på mobilsvareren.

— Hun var ikke stresset. Men hun var ikke direkte rolig, heller. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Men hun hadde lyst til å få tak i meg, i hvert fall, sier Sund, som er innehaver av KS Bilservice, der kvinnens Ford Focus ble reparert.

Sund sier kvinnen ringte ham opp igjen dagen etter. Samme dag møtte hun på verkstedet i Sandnes sammen med ektemannen for å levere bilen til reparasjon.

Kvinnens advokat Sunde mener det dreier seg om indisier, ikke beviser. Hun sier vitner vil bekrefte at skadene på bilen har vært der i lang tid. At kvinnen tilfeldigvis leverte inn bilen til reparasjon dagen etter påkjørselen, forklarer hun slik:

— Det er slik med hennes bil som med andres, at skader kommer litt sånn etter hvert og så går det en stund før man bestemmer seg for å gjøre noe med det.

Olav begravet

Mens fengslingsmøtene pågikk, ble Olav Hovda begravet fra Klepp kyrkje. Familien hadde bedt om ro rundt gravferden og den påfølgende minnestunden. Stavanger Aftenblad gjenga med tillatelse deler av minnetalen til sogneprest Andreas Haarr, som beskrev Olav som en aktiv friskus, men også en tenkende, beskjeden og stille storebror.

— Dette er en fæl dag med mange urolige hjerter og mye sorg og savn, sa Haarr.

DREPT: Tolv år gamle Olav Hovda.