Reserve-Petter gleder seg

Petter Eliassen stiller til start på tirsdagens 15-kilometeren uten press.

  • Adresseavisen
  • Anne-marit Dahl
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Petter Eliassen går inn på det norske laget på 15 kilometer i klassisk i Holmenkollen, og det er en reserveløsning, innrømmer Morten Aa Djupvik.

— Jeg kan bekrefte at Petter Eliassen er en reserveløsning når det ble bestemt at Petter Northug ikke skulle gå, men tirsdagens klassiskløp er svært viktig for oss. Vi ønsker å være med på å prege løpet, og målet er medalje, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

I går ettermiddag fikk derfor Byåsen-løper og navnebror Petter Eliassen beskjed om å innfinne seg i Oslo.

- Går uten press

Nå er han på plass i Holmenkollen, klar til å gå tirsdagens VM-løp sammen med Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe.

— Jeg ble litt overrasket, men de har jo en plan med laget, sier Petter Eliassen som sjekket inn på løperhotellet Soria Moria i 1030-tiden mandag.

Petter Northug skal spares for å være i optimal form til fredagens stafett og søndagens femmil.

— Jeg er reserve i VM og går uten press. Jeg kunne hatt større selvtillit hvis jeg hadde prestert jevnere i sesongen, men dette blir spennende, sier Eliassen.

Han gleder seg til å teste VM-løpyene.

— Nå skal jeg se på løypene og prøve ski. Jeg gleder meg til i morgen, sier Eliassen.

Ble fort enige

Northugs avgjørelse ble offentliggjort på en pressekonferanse i Askeladdens Hus ved Soria Moria mandag morgen.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik sa også at det ikke er så vanskelig å akseptere at Northug ikke går 15-kilometeren, for det er på den distansen han regnes å ha sine dårligste sjanser.

— Jeg snakket sammen med Petter Northug søndag kveld. Han er ikke uenig i vurderingene om å la ham stå over 15-kilometeren. Nei da, vi ble fort enige om det, for å få ham best mulig forberedt til stafetten og 50 kilometeren, sa Djupvik.

Publisert: