— Alt tyder på en kriminell handling med ukjent gjerningsmann, sa politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrik under en pressebrief ved 15-tiden i dag.

Bergenskvinnen Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet torsdag klokken 12. Onsdag kveld dro hun fra bestemorens hus for å ta en joggetur på Aksla i Ålesund. Bestemoren meldte fra da hun ikke kom kom tilbake.

Like før klokken 13 i dag ble det funnet en kvinne i ulendt terreng på Aksla. Bare to timer senere gikk politiet ut og sa at de står overfor en kriminell handling. Nå jakter de på en ukjent gjerningsmann.

Kvinnen skal obduseres. Det er kun Aarseth som er meldt savnet i dette området, men foreløpig er ikke kvinnen som er funnet identifisert.

— Det er ikke grunn til å tro at det er noen andre enn henne som er funnet, sier Skovly.

Funnet utenfor stier

Politiet vil ikke si om kvinnen er forsøkt gjemt.

Hun ble ikke funnet under grovsøk, men utenfor de vanlige stiene på Aksla.

Politiet har fått bistand fra Kripos.

— Tre taktiske etterforskere jobber sammen med vårt eget team, i tillegg har vi fått bekreftet teknisk bistand. Disse er på vei til Ålesund, sier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim.

Sperret rundt åsted

Politiet har sperret veien som går opp til Akslafjellet. Den døde kvinnen skal være funnet rundt 400 meter fra Fjellstua. Det er 1,5 kilometer fra Aksla stadion der letemannskapene hadde base.

Politiet ber nå publikum om tips.

— Vi legger alle våre tilgjengelige ressurser inn i denne saken. Vi vil gjøre så godt arbeid som mulig, og er avhengig av informasjon fra andre. Vi oppfordrer sterkt folk til å ta kontakt, sier Solheim.

Finsøk tidligere i dag

Da søket ble tatt opp igjen i dag, var 70 prosent av Aksla-området gjennomsøkt. Da startet et finsøk i de siste delene av friområdet.

Alle søk ble stanset ved 13-tiden i dag da den døde kvinnen ble funnet. I morges sa Skovly at politiet har fått inn mellom 150 og 200 tips i saken.

Sist sett av bestemor

De siste sikre sporene etter kvinnen slutter ved den parkerte bilen hennes ved Aksla i Ålesund. En antar at hun parkerte den der for å dra på treningstur.

Bestemoren var den siste som så henne onsdag ettermiddag i 17— 18-tiden. Hun reagerte da Aarseth ikke kom tilbake med bilen.

Kvinnen ble meldt savnet av familien i 12-tiden torsdag, og leteaksjonen ble satt i gang like etter.

ÅLESUND: Innsatsleder Olav Ramnefjell snakker med pressen fredags kveld ved Aksla stadion. Store letemannskaper leter fredag etter den 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen, som er savnet i byfjellområdet Aksla i Ålesund. Kvinnen ble sist sett onsdag kveld.
ØYSTEIN TORHEiM