250 griser døde i fjøsbrann

250 griser er døde etter en fjøsbrann i Hå kommune i Rogaland. Kraftig vind og snø gjorde slukningsarbeidet vanskelig.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Politiet ble varslet om brannen ved Nærbø litt før klokken 3.30, og det brant kraftig i fjøset i flere timer. Ved 7-tiden fredag morgen hadde imidlertid brannvesenet fått kontroll over flammene.

Snøvær og kraftig vind førte til at brannvesenet kjørte seg fast på vei til brannstedet.

— Vi opplevde det som dramatisk da vi skulle ta oss fram til det brennende fjøset. Det var én meter med snø på veien fram mot gården, og vi kom oss i første omgang ikke fram. Samtidig visste vi at det var mange dyr inne i driftsbygningen, forteller overbrannmester Per Ivar Aniksdal til NRK.

I tillegg fikk brannvesenet problemer med å skaffe nok vann til slukkingen. Det ble forsøkt løst ved å sende tankbiler til gårder i nærheten, men også disse bilene hadde problemer med å komme seg fram i snødrivene.

Totalt var det rundt 400 griser i fjøset. 150 av dem ble reddet ut.

— En del av grisene har blitt reddet. Et kjøretøy har kjørt bort et lass med 30 griser, og enda et kjøretøy er i ferd med å fylles opp med et nytt lass. Dette er griser som er i live, sa operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Arild Bjørnevoll til NTB mens brannen fortsatt raste som verst.

Den ene delen av driftsbygningen har rast sammen. Ifølge Aniksdal var det i denne delen av bygget de døde dyrene befant seg.

Publisert