Etterforsker konkrete personer i Tyskland, Sverige og Polen

Norsk politi samarbeider nå med politi i en rekke europeiske land, i tillegg til FBI i USA.

ORIENTERTE: Stabssjef Johan Fredriksen (til v.) og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby under en pressekonferanse på politihuset, i forbindelse med bombingen av regjeringsbygget og skytingen på Utøya.
  • Jenny Sandvig
  • Lars Martin Gimse
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Vi har opprettet kontakt med politi i Sverige, Tyskland, Danmark, Storbritannia og USA, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no lørdag ettermiddag.

- Etterforsker politiet i disse landene konkrete personer?

Les også

[No available link text]

— Ja. På generelt grunnlag har politi i disse landene tatt kontakt med oss. Det har vært Tyskland, Sverige, Polen. Alle disse sporene blir fulgt opp, sier Hjort Kraby.

Kartlegger

Breiviks bevegelser rundt Regjeringskvartalet

På en pressekonferanse klokken 13 lørdag informerte politiet om siste nytt i terrorsaken. Her fortalte politiet blant annet at gårsdagens avhør med Anders Behring Breivik varte i neste tre timer, og at det i hovedsak handlet om å gå gjennom forrige lørdags avhør. Mot slutten av avhøret fikk likevel politiet litt tid til å komme inn på andre spørsmål.

— Da kom vi inn på noen spørsmål vedrørende den siktedes bevegelser rundt Regjeringskvartalet. Det er viktig for å kunne verifisere at det han sier er sant, og at han ikke hadde medhjelpere, noe han hevder han ikke hadde, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby under dagens pressekonferanse.

Les også

[No available link text]

Politiet ønsker ikke å gå i detalj på hva som har fremkom i avhøret.

— Hadde valgt naturlige terroristmål

Aftenposten.no har tidligere omtalt at Brevik hadde planer om ytterligere to terroraksjoner i Norge, i tillegg til bombeangrepet på Regjeringskvartalet og massakren på Utøya.

Lørdag skriver VG at massedrapsmannen hadde planer om angrep på både Slottet og Arbeiderpartiets partikontor på Youngstorget. Det skal ha vært logistikkproblemer som førte til at Breivik ikke fikk gjennomført ytterligere angrep.

Les også

[No available link text]

— Akkurat det kan jeg ikke kommentere. Vi har sagt helt generelt at han hadde interesse av å angripe andre mål. Det er mål som er naturlige for terroristangrep. Vi ønsker ikke å kommentere hvilke mål det er, vi har bevisst valgt å være generelle, sa Kraby.

Stabssjef i Oslo-politiet Johan Fredriksen påpekte også at en rekke objekter hadde fikk økt vakthold forrige fredag som følge av den uavklarte situasjonen rundt terrorangrepet.

Politiadvokaten opplyser at gårsdagens avhør foregikk på en rolig måte.

— Han forklarer seg greit og mer enn villig om forholdene, fortalte Kraby.

Publisert: