Sykepleier mistet autorisasjonen etter forhold til pasient

En sykepleier som innledet et tett og intimt forhold til en pasient i 2012, er fratatt autorisasjonen av Statens helsetilsyn.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Ved siden av å ha et forhold til pasienten, leste hun urettmessig over hundre journaler og presset en kollega til å holde tilbake opplysninger, skriver Adresseavisen.

— Dette er egnet til å skape forvirring, utrygghet, angst og fortvilelse hos pasienten, og kan hindre muligheten for å utvikle selvstendighet. Forholdet er et alvorlig tillitsbrudd og svik mot pasienten. Du er uegnet til å utøve ditt yrke forsvarlig og har utvist grov mangel på faglig innsikt, skriver Statens helsetilsyn i sin rapport.

Sykepleieren som var ansatt ved en psykiatrisk institusjon underlagt St. Olavs hospital, erkjente i et møte med Fylkesmannen i mars i år at hennes handlinger var lovstridige, og at hun tror forholdet har vært en ekstra belastning for pasienten. Hun sier også at hun burde avsluttet forholdet tidligere.

Helsetilsynet stiller også spørsmålstegn ved kvinnens integritet og vurderingsevne, og anser hennes atferd som uforenlig med yrkesutøvelsen som sykepleier.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Finn Christian Jagge (54) er død

  2. Olafsens tidligere kollega og VM-vinner omkom i ulykke: – En uvirkelig og fryktelig trist dag

  3. Forbyr bryllup og begravelser

  4. Nå stenges flere bergensgater for sparkesyklene

  5. – Det luktet grådig da jeg kom på jobb i dag

  6. Kajakk veltet i fjorden: – Vi trengte å bli reddet