Jenten var bevisst da hun ble funnet og snakket med politiet før hun ble kjørt til sykehuset i Harstad. Hun ble senere fløyet videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for behandling.

— Legen sier at det ser ut til å gå bra med jenta, sier pressekontakt Jan Fredrik Frantzen ved sykehuset til NTB.

Mann pågrepet

En mann i begynnelsen av 60-årene er pågrepet for ugjerningen. Han er innlagt på sykehuset i Harstad.

— Da de skulle ta blodprøver av ham for å undersøke om han var ruset, oppdaget legen en somatisk lidelse han mente måtte behandles. Lidelsen har ingen ting med pågripelsen eller hendelsen å gjøre, men derfor har vi ikke avhørt ham, Vi venter på hva sykehuset sier tirsdag, sier stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon til NTB.

Rystet lokalsamfunnet

Lokalsamfunnet er rystet etter at en 13 år gammel jente ble knivstukket på vei til Borkenes skole mandag morgen.

— Det er slikt som vanligvis ikke skjer i et lite samfunn som vårt, og som heller ikke skal skje, sier ordfører Torbjørn Larsen (Ap) til NTB.

I etterkant av hendelsen var det hektisk aktivitet på skolen. Mange av barna gråt. Elevene får krisehjelp, og foreldre og foresatte er blitt informert om saken, opplyser rektor Bodil Røkenes til Nordlys.

Ropte om hjelp

Et øyenvitne forteller til Nordlys at tenåringen ble knivstukket på en kirkegård som ligger 150 meter fra skolen. Deretter skal hun selv ha klart å gå fra kirkegården og til skoletrappa på Borkenes skole.

— Der skal hun la lagt seg ned på trappa og ropt om hjelp, sier Nordlys sin journalist på stedet.

Tilfeldig offer

Den siktede ble pågrepet en drøy halv time etter hendelsen. Ifølge politiet var jenta et tilfeldig offer, og mannen er en kjenning som tidligere har vært en del av rusmiljøet i Harstad.

— Han sa uoppfordret til politipatruljen at han hadde gjort noe dumt og hadde knivstukket jenta. Pågripelsen gikk helt rolig for seg, og det var ingen åpenbare tegn på at han var ruset, forteller Pedersen.

Politiet ble varslet klokken 8.16 mandag morgen og var på stedet noen få minutter senere. De har funnet kniven de mener ble brukt i knivstikkingen.

— Vi har minst to voksne vitner som så det som skjedde. Nå fortsetter vi med vitneavhør. Vi skal også bistå med informasjon på et møte på skolen i ettermiddag, sa Pedersen til NTB i 14.30-tiden mandag.

Iverksetter

Kommunens kriseplan ble iverksatt mandag morgen, opplyser førstekonsulent Vivian Berg Gamst ved kultur- og oppvekstsjefens kontor i Kvæfjord kommune. Hun jobber i kriseledelsens stab.

— Vi har satt i gang kommunens kriseplan og vil kunne gi mer informasjon etter hvert. Nå er det først og fremst elever, ansatte og foreldre som vi bruker ressursene på. Kriseteamet er på plass og kriseledelsen er i full aktivitet. Vi legger nå plan for hvordan alle kan ivaretas på best mulig måte, sier hun til NTB. (©NTB)