Folk er nemlig svært oppfinnsomme når det gjelder å sette opp hva man ønsker fradrag i skatten for, og medlemskap i supporterklubber er altså ikke et gyldig fradrag.

Det er heller ikke utgifter til dåp, bryllup, skilsmisse, oppussing eller NRK-lisens. Eller tur til Dubai fordi familien lider av mangel på D-vitamin, som er et av eksemplene på hva Skatteetaten opplever at folk prøver å få trukket fra på skatten.

Ikke desto mindre er det likevel flere som slurver med å sjekke hva de faktisk kan få fradrag for, og som slurver med å sjekke om de fradragene de skal ha er med i den ferdigutfylte selvangivelsen. Det kan fort føre til at du betaler for mye i skatt.

— Det kan være en god investering å legge bort krimmen i noen minutter og surfe litt på nettet, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Skattedirektøren setter stor pris på at nordmenn er kreative, men mener at det er lett å finne ut hvilke fradrag som finnes, hvordan du krever dem og hvordan det fylles ut selvangivelsen.

Løsningen er å gå på nettsidene til skatteetaten. Der finner du fradragsveileder, kalkulator for reisefradrag mellom hjem og arbeid og små filmsnutter som forteller deg hvordan du gjør endringer i selvangivelsen elektronisk.

Fristen for å rette opp selvangivelsen er 30. april. Det er også siste frist for å søke om utsettelse av selvangivelsen hvis du har behov for det.