Kripos' drapsstatistikk inkluderer bare overlagte eller forsettlige drap, og ikke legemsbeskadigelse med døden til følge. Derfor er det trolig mørketall, skriver Aftenposten.

Det har ikke blitt forsket på barnedrap i Norge på 35 år, til tross for at drap i nære relasjoner utgjør en tredel av alle drap som skjer på norsk jord. Ottosen kan derfor kun uttale seg på generelt grunnlag om hvorfor barn blir drept.

— Når foreldre dreper sine egne barn er det ofte knyttet til en form for livskrise. Hvis det er faren som dreper, er det ofte samlivsbrudd eller at de har mistet evne til å forsørge familien sin, som ligger bak. Denne tendensen ser vi også i internasjonal litteratur, sier Ottosen til avisen.

Fredag ble en to år gammel jente drept på Ellingsrud i Groruddalen i Oslo. Jentas mor og mormor, begge med irakisk bakgrunn, ble skadd og er innlagt på sykehus. Politiet pågrep jentas far, en 35 år gammel afghansk mann, og siktet ham for forsettlig drap.

35-åringen nekter straffskyld. Han har ikke norsk statsborgerskap og er utvist fra Norge. Fristen for å forlate landet gikk ut i februar i fjor. Mandag blir ham fremstilt for varetektsfengsling. Siktelsen kan bli utvidet, ifølge politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt.