Ny Mercedes kan «blinge» med lysene

Den har noe som firedørs-modellen ikke har.

Publisert Publisert

Mercedes S-klasse Coupé har det meste av utstyret som ble introdusert med nye Mercedes S-klasse, pluss litt til. Coupeen kan blant annet leveres head up-display noe som 2013-modellen av S-klasse ikke hadde. Head up-display kommer imidlertid på firedørsversjonen i år.

Coupé-en kan også fås med en viderutviklet utgave av Magic Body Control, et elektronisk system som tilter bilene innover mot svingene for å motvirke krenging.

Den kan i tillegg leveres med alt det aktive sikkerhetsustyret som ble lansert med S-klasse, samt 1,32 kvadratmeter stort soltak med Magic Sky Control, der man med noen tastetrykk velge mellom lyst eller mørkt glass i taket.

Et antakelig ganske brukbart Burmester High-End 3D-anlegg kan også fås. Det samme med Air Balance, et system som bringer ionisert luft i kupéen. Du kan selv velge lukt.

Besatt med luksussteiner

Dersom du synes dette for det meste høres kjedelig og nøktern ut, så er det kanskje hyggelig å høre at lysene blinker i krystall. Bokstavelig talt.

Hovedlysene kan nemlig fås med Swarovski–krystaller. Da er hvert hovedlys dekorerte med 17 rektangulære krystaller, mens blinklysene som er plassert over hovedlyktene består av 30 runde krystaller fra den østerrikske bedriften. Swarovski Kristall lager smykkekrystaller for det absolutte luksusmarkedet.

FØRST UT: Mercedes S-klasse Coupé kommer i første omgang som 500. © FOTO: Daimler AG

Først med 500

Første motorisering ut er S 500, som har en 4663 cm3 V8-er med biturbo. Den yter 455 hk og 700 Nm.

— Nye S-Klasse Coupé er vår kanskje vakreste bil noensinne, og den mest eksklusive modellen i vår portefølje, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør i Mercedes-Benz Personbil.

Verken lanseringstidspunkt eller priser er klare, men Mercedes-importøren tror de skal greie å kvitte seg med 10 biler det første salgsåret.

Les også:

Du trodde kanskje BMW-en din var rask

Slik er Mercedes’ nye firehjulsdrift

Én nordmann har kjøpt dette råskinnet

Artikkelen er skrevet og publisert av klikk.no

Publisert