– Asylsøker voldtatt på mottak

En 20 år gammel kvinne fra Rwanda skal ha blitt brutalt voldtatt og banket opp på rommet sitt på asylmottaket i Tinn kommune i Telemark.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Ingen ansatte var på jobb da overgrepet skal ha skjedd.

Kvinnen har fortalt politiet at hun ble sperret inne på rommet sitt av en irakisk mann, som banket henne opp og voldtok henne i to timer. Overgrepet på Mandheimen asylmottak skal ha skjedd natt til søndag 27. juli, skriver Rjukan Arbeiderblad, ifølge VG Nett.

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) og Krisesentersekretariatet mener asylmottakene må gjøre mer for å skjerme kvinnene som bor der. I 2000 foreslo Krisesentersekretariatet at det bør opprettes skjermede boenheter for kvinner ved norske asylmottak.

– Det har skjedd fryktelig lite. Det skjer overgrep mot enslige kvinner. Særlig kvinner som kommer alene til Norge og bor på mottak er veldig sårbare, sier daglig leder Tove Smaadahl til VG Nett.

Voldtekten skal ha skjedd i helgen, og det er vanligvis ikke helgebemanning ved asylmottakene. NOAS krever nå at det blir døgnbemanning, spesielt ved steder der det bor enslige kvinner.

Verken Utlendingsdirektoratet (UDI) eller Tinn kommune tar selvkritikk for at mottaket var ubemannet. Rådmann i Tinn, Rune Lødøen, sier kommunen følger retningslinjene fra UDI.

Publisert: