Politiet tror ikke kvinnens skader kan skyldes et fall eller lignende. Mannen, som er i begynnelsen av 60-årene, var natt til lørdag så beruset at han ikke kunne forklare hva som hadde skjedd.

Lørdag formiddag var mannen fortsatt ikke avhørt av politiet, men dette skal skje så snart han er i form til det.

Det var mannen selv som like før midnatt fredag varslet nødetatene om at kvinnen var blitt skadet i parets hjem. Kvinnen var bevisstløs og blødde fra hodet da ambulansepersonell kom til stedet. Deretter ble politiet varslet, opplyser operasjonsleder Kai Gudbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt.

— Kvinnen har noe uavklarte skader. For å få avklart om det har skjedd noe kriminelt og for å sikre eventuelle spor, har politiet valgt å pågripe mannen, ikke minst fordi kvinnen foreløpig ikke selv kan forklare hva som har skjedd, sier han til NTB.

Politiet vil gjennomføre en grundig åstedsundersøkelse i parets hjem, legger Gudbrandsen til. Det skal ikke ha vært andre personer til stede da hendelsen fant sted. Politiet ønsker ikke å kommentere om paret er kjenninger av dem fra tidligere.

Kvinnen, som skal være i 50-årene, er innlagt på Ringerike sykehus. Lørdag formiddag opplyser sykehuset at kvinnens tilstand er stabil og hun er ikke kritisk skadet.

Hun skal være ved bevissthet og er innlagt på intensivavdelingen for observasjon.