På det første partibarometer etter valget som InFact har utført for avisa, går partiet tilbake 2,1 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet 9. september.

Oppslutningen på 14,2 prosent gjør at Frp nå er omtrent halvparten så stort som regjeringspartner Høyre, ifølge VG.

Fagsjef Knut Weberg i InFact knytter tilbakegangen til kontroversene rundt enkeltstatsråder.

— Det er Frp som har fått det største trykket i mediene. Det så vi også på statsrådsmålingen som vi har gjort litt tidligere. Frp-statsrådene, særlig Listhaug og Horne, led nok litt under det trykket som har vært de første dagene, sier Weberg.

Parlamentarisk leder Harald Nesvik mener utviklingen vil snu så snart Frp får vist fram sine politiske seire.

— Det er relativt kort tid til vi skal legge fram tilleggsproposisjonen i begynnelsen av november. Da vil vi igjen få politiske ting på kartet. Fram til nå har mye i mediene handlet om andre ting enn politikk, sier Nesvik.

Også de andre partiene i den blå blokken går tilbake på målingen. Selv om nedgangen hos Høyre (-0,6 til 26,2), Kristelig Folkeparti (-0,1 til 5,5) og Venstre (-0,2 til 5) er svak, fører det til at de borgerlige til sammen mister sju mandater sammenlignet med valgresultatet.

Samtidig går Arbeiderpartiet fram 2,9 prosentpoeng. Med en oppslutning på 33,7 prosent befester de sin posisjon som landets største parti.