Mæland ny assisterende direktør i Helsedirektoratet

Tidligere politidirektør Øystein Mæland er ansatt som ny assisterende direktør i Helsedirektoratet. Han tiltrer stillingen i august.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Helsedirektoratet er en sentral premissleverandør for utviklingen av helsetjenesten i Norge. Jeg ser fram til å bidra til ledelsen av direktoratet både med min fagbakgrunn og mine erfaringer fra ledelse og samfunnsliv, sier Mæland.

Øystein Mæland er utdannet lege og psykiater. Han kommer fra stillingen som spesialrådgiver i Helsedepartementet, der han leder arbeidet med fremtidig organisering av rettspsykiatrien.

— Jeg er glad for å ha ansatt en svært kompetent leder med bred erfaring både fra ulike nivåer i helsetjenesten og fra departement og direktorat. I tillegg er hans fagbakgrunn fra psykisk helsevern verdifull for oss, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i en pressemelding.

Fra 2004 var Øystein Mæland divisjonsdirektør for Psykiatrisk divisjon ved Oslo universitetssykehus, og fra 2009 til 2011 klinikksjef ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus.

Han ble utnevnt til direktør i Politidirektoratet i 2011, og trakk seg fra stillingen 16. august i fjor. Mæland har vært statssekretær i Justisdepartementet i to perioder, siste gang fram til 2001. De siste årene har han ikke hatt politiske verv.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Hvis du reiser, vær forsiktig

  2. Kilometerlange køer ved Preikestolen. - Det er helt vanvittig

  3. – Han er på rett sted hele tiden

  4. Sofie fra Bergen tjener 30.000 i måneden på å date eldre, rike menn

  5. – Ikke vent med å få barn. Prisen kan bli ufattelig høy.

  6. Stor trafikk gir lange køer ved fergekai