— Ingen er siktet eller pågrepet. Vi har ikke flere opplysninger i saken, sier politiet i Troms til NTB onsdag morgen.

Politiet i bekreftet sent tirsdag kveld at de sto overfor et drap. Da hadde tekniske etterforskere jobbet i flere timer inne i det kommunale hybelhuset på Kvaløysletta, der den drepte ble funnet.

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes sier til Nordlys at de håper på et raskt gjennombrudd i saken.

Funnet av bekjent

Klokken 15.23 tirsdag fikk politiet beskjed om at 48-åringen var funnet død hjemme hos seg selv av en bekjent. Da politiet kom fram oppdaget de at den døde var påført skader, i tillegg til andre mistenkelige funn.

— Skader på avdøde og øvrige omstendigheter rundt funnet har medført at politiet etterforsker saken som drap. Politiet har avhørt flere vitner og fortsetter med nye avhør utover kvelden og onsdag. Det er også iverksatt rundspørring i området, opplyste Troms politidistrikt tirsdag kveld.

Drapsvåpen

Politiet vil ikke si noe om hva de tror dødsårsaken er. Men ifølge politiinspektør Sparboe Lysnes i Troms gjorde skadene mannen var påført politiet temmelig sikre på at det dreide seg om et drap. Han vil ikke si noe om det er funnet noe drapsvåpen.

— Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke gi den type informasjon, sier Sparboe Lysnes til Nordlys.

Kripos på plass

Troms politidistrikt har bedt Kripos om bistand i drapsetterforskningen.

— Kripos vil være på plass tidlig onsdag morgen, opplyser Sparboe Lysnes.

Politiet kan ikke si noe sikkert om dødstidspunktet og vil heller ikke si noe om når avdøde sist ble sett i live.

— Men vi snakker i realiteten om at drapet har skjedd innen det siste døgnet, sier politiinspektøren.

Det bor åtte personer i den kommunale boligen. Naboer beskriver beboerne i hybelhuset som rolige og hyggelige selv om politiet har vært på adressen flere ganger. Den drepte var kjent av politiet fra før.