— Dersom resultatet blir for dårlig, slik jeg vurderer det, vil jeg ikke nøle med å knuse min egen drøm om regjeringsdeltakelse ved sterkt å argumentere mot slik deltakelse i det offentlige rom, skriver Hagen om utfallet av eventuelle regjeringsforhandlinger på borgerlig side etter valget.

Kan bli underkjent

I en kronikk over to sider i VGs lørdagsavis skriver den tidligere Frp-sjefen at han ser frem til valgdagen med stolthet og frykt. Stolthet fordi partiet han ledet i 28 år endelig kan bli et regjeringsparti. Frykt fordi han tror regjeringsdeltakelsen kan bety en voldsom nedtur i oppslutning dersom ikke sentral partipolitikk gjennomføres.

— Frykt føler jeg fordi hvis Frp ikke får tilstrekkelig gjennomslag for Frp-politikk, kan det gå med partiet som det gikk med SV, skriver Hagen.

— Hvis det blir inntrykk av at man bare er ute etter å være statsråder og kjøre svarte biler, og at man ikke får til politikken, da er det ikke sikkert at plattformen blir godkjent i stortingsgruppen og landsstyret, sier Hagen i et intervju med avisen.

Asylmottak i Afrika og Asia

I kronikken ramser Hagen opp ti reformer som bør gjennomføres dersom Frp skal være med i en regjering. Han nevner blant annet sentralt finansiert eldreomsorg, justering av handlingsregelen slik at prosjekter innen veitrafikk og helsevesen blir holdt utenfor, og at all bruk av bompenger skrinlegges.

Han vil også ha flere politifolk og raskere saksbehandling i domstolene og etablering av asylmottak i Afrika og Asia. Hagen tar til orde for skattelette, justering av pensjonene og innføring av arbeidsplikt for sosialklienter.

— Jeg drømmer selvsagt om et flertall for Høyre og Frp så de slipper Venstre og KrF, som vil rote til mange nødvendige reformer, skriver Hagen.

Kritikk fra SV

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen var raskt ute med å kritisere Hagens tipunktsliste.

— Carl I. Hagen stiller ikke ett krav på vegne av barn og unge! Høyre og Frp vil gi oss historiens mest høyrevridde regjering, skrev Halvorsen på Twitter.