Vanligvis er det en rekke utearrangementer rundt omkring i Bergen sentrum under spillfestivalen.

– Men vi har måttet avlyse utearrangementer på grunn av sykdom hos sjefen, pluss noen personlige utfordringer i staben, sier sjef for Bergen Spillfestival, Jan Arild Breistein.

Redusert program

I år utgår også kortspillene de pleier å ha. Men Breistein forteller at en del fortsatt kommer til å skje.

UTE: Vanligvis skjer mange av Bergen Spillfestivals arrangementer på steder som Torgallmenningen. Årets spillfestival arrangeres for 21. gang. (Arkivfoto)
Rune Meyer Berentsen

Dette står fortsatt på programmet under årets festival:

  • Sjakk
  • Backgammon
  • Quiz
  • Scrabble

Spillfestivalen har også måtte bytte lokale for deler av arrangementene sine i år.

– Den store sjakkturneringen vi pleier å ha, foregår i hovedsak på Nordnes Bydelshus, og ikke i Grands selskapslokaler, fordi de pusses opp.

Det blir også kafésjakk på Logehaven. I quizkategorien arrangeres det NM i pop og rock på Apollon, fotballquiz på Bryggen Nightclub og norgesmesterskap i sport. Sistnevnte holder Fin Gnatt fra TV 2.

Mer spill til høsten

– Jeg satser på at vi kommer sterkere tilbake neste år, og at vi i mellomtiden kan bruke litt av pengene våre på nytt utstyr. Det trengs.

Breistein forteller at han håper å få satt opp flere av de vanlige arrangementene utover høsten. Blant annet arrangerer han bergensmesterskap i quiz 26. august, samt mesterskap mellom de ulike quiz-stedene i byen i november.

– Der forventer vi over 150 deltakere, pubene som arrangerer quiz i Bergen deltar med to–tre lag hver. Dette skjer i selskapslokalene til Grand. Siden en rekke av våre vanlige kortspillarrangement også faller bort, håper jeg de kan arrangeres senere på høsten, sier han.