Både vitner, polititjenestemenn og andre som kom til ulykkesplassen, forsøkte forgjeves å lokalisere og få de to opp fra vannet. Til slutt var det dykkere fra Fredrikstad brann— og redningsvesen som hentet dem opp på land, skriver Fredriksstad Blad.

Rett før klokken 22 meldte politiet at en luftambulanse hadde tatt med seg én av guttene til Ullevål sykehus, mens den andre ble fløyet til Rikshospitalet.

Oslo universitetssykehus opplyste lørdag kveld at tilstanden for en 16 år gammel gutt er alvorlig, og for en 15 år gammel gutt uavklart.

— Guttene ble hentet opp klokken 20.45. De har trolig ligget under vann i rundt 15 minutter, sa operasjonsleder Arne Haraldstad i Østfold politidistrikt til NTB kort tid etter at guttene var hentet opp på land.

Flere vitner har sett at guttene har gått under og varslet nødetatene samtidig som flere personer forsøkte å dykke etter dem, melder NRK.

Dammene i Bjørndalen var opprinnelig drikkevannskilder for Fredrikstad, men er nå et populært utfartssted og friluftsområde, spesielt for ungdom.

De pårørende er underrettet, og Fredrikstad kommune har samlet sitt kriseteam.