Det ble forholdsvis raskt klart at 42-åringen ikke var livstruende skadd, men det ble besluttet å holde ham på sykehus for observasjon over natten.

— Det ser heldigvis ut til å gå bra med ham, og vi har nettopp fått beskjed om at han er skrevet ut, sier jourhavende jurist Walter Småland i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB lørdag. Han kan samtidig fortelle at gjerningsmannen var hentet inn til avhør, men at det ikke var avsluttet ennå.

— Vi har derfor ingen nye opplysninger å komme med om saken nå, sier Småland.

Kjente ikke hverandre

Politiet har foreløpig ingen formening om hva som ligger bak knivangrepet, som kom fullstendig overraskende på offeret. De to involverte kjente ikke hverandre fra før.

— De skal ha sittet ved siden av hverandre på toget da den ene mannen - som er 38 år gammel og fra Oslo - plutselig stikker den andre i halsen med en tapetkniv, sier operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Toget var på vei sørover mot Skien og kjørte videre til Sande stasjon der det stoppet og politiet kom om bord.

Løp gjennom toget

38-åringen skal ha sagt til 42-åringen at han skulle drepes rett før knivstikkingen skjedde. Den antatte gjerningsmannen er kjent av politiet fra før.

— Han ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter og fraktet til Skien fengsel for videre avhør, sier Johansen. Han opplyser at det er tatt utvidet blodprøve av mannen, men at han ikke framsto som spesielt påvirket eller ustabil.

Det var medpassasjerene på toget som sørget for at 38-åringen ble på toget til politiet kom fram. Mannen skal ha løpt gjennom toget med kniven etter at han hadde stukket ned 42-åringen.

- Ikke livstruende

Mannen som ble stukket ned, ble sendt til Drammen sykehus.

— Det skal ikke være livstruende, men han fikk tross alt en kniv i halsen, sier Johansen.

Knivstikkingen førte til litt forsinkelser på Vestfoldbanen siden politiet avhørte vitner. Toget der knivstikkingen fant sted, ble stående på stasjonen mens politiet gjennomførte vitneavhør, og passasjerene som var om bord, ble overført til neste tog som gikk i samme retning.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 23.40 fredag kveld.