Nye dokumenter fra Lysbakken

I dag sender Audun Lysbakken et nytt brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite med nye saksdokumenter i Jenteforsvars-saken.

Publisert Publisert

ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

  • Siri Gedde-dahl
  • Lars Inge Staveland
  • Ole Mathismoen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Etter de siste dagers leting – med ekstern hjelp – i departementet er det funnet nye dokumenter som ikke ble oversendt i Lysbakkens forrige brev til Stortinget.

Det er foreløpig ikke kjent hva dokumentene inneholder, eller om det dreier seg om de mye omtalte og etterlyste sms-meldingene som er utvekslet i saken, men tidligere ikke journalført.

Etter det Aftenposten erfarer skal dokumentene være «eposter med relevans for saken». Seniorrådgiver Raheela Chaudhry bekrefter at det kommer nye dokumenter i dag.

— De blir sendt over til kontroll- og konstitusjonskomiteen i dag. Da vil det også bli gjort offentlig tilgjengelig, sier Chaudhry til Aftenposten.no.

Audun Lysbakken har havnet i hardt vær etter at barne-, integrering- og likestillingsdepartementet i november 2011 bevilget 154 000 kroner til organisasjonen Jenteforsvaret. Ved tildelingen var Jenteforsvaret en del av Sosialistisk ungdom (SU).

Lovet all informasjon forrige uke

Som Dagbladet har avslørt, ble bevilgningen gitt uten at det ble lagt ut på anbud. Lysbakken har i etterkant lagt seg flat og sagt at tildelingen var uklok.

I forrige uke ble det kjent at embetsverket i departementet advarte politisk ledelse om å droppe anbudsrunden før tildeling. Det ble også pekt på at de tette båndene mellom politisk ledelse og SU ville være uheldig.

Statssekretær Kirsti Bergstø er tidligere leder av SU, og hun var sentral da departementet bestemte seg for ikke å legge bevilgningen ut på anbud.

Epost dukket opp

Lysbakken i forrige uke å legge frem all dokumentasjon i saken, men dagen etter pressekonferansen trykket Dagbladet en ny epost. Den var signert Henriette Westhrin, som et svar fra daværende SU-leder Mali Steiro Tronsmoen.

Westhrin lovet den gang å «sette igang en jobb med å se på hvilke muligheter som finnes med en gang.».

Lysbakken sa da at han ville hente inn ekstern hjelp for å saumfare departementets epostkontoer for mer informasjon i saken.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - SV gjør statsråd-rokeringer

  2. Lysbakken-saken varer helt til påske

  3. Lysbakken må møte til høring

BT anbefaler

- Forsto at det var alvor

Lørdag kveld ble en ung kvinne funnet død i en leilighet. En ung mann var også til stede og ble sendt sykehus.

LES SAKEN