Like etter klokken 20.30 torsdag fløy en ildkule over himmelen i Sør-Norge, fulgt av et drønn. Kulen kan ha vært en meteoritt som fikk et ublidt møte med jordens atmosfære.

Det spektakulære synet ble sett fra Bergen i vest til Trondheim i nord og Kristiansand i sør. I Oslo-området kunne lyset sammenliknes med fullmåne, skriver Dagbladet.no.

Lys og kraftig drønn

Hendelsen er blant annet notert i operasjonsloggen til Nordre Buskerud politidistrikt, der politiet fikk en telefon fra en person som hadde sett en ildkule med hale etter og et kraftig lys, fulgt av et drønn. Innringeren hadde sett den mulige meteoritten fra Norefjell.

Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard var blant dem som observerte fenomenet. Han skriver på sin hjemmeside at ildkulen dukket opp klokken 20.39.

— Undertegnede og familie observerte den fra Hadeland. Ildkulen gikk i oppløsning nesten som en nyttårsrakett og biter drysset ned mens de sluknet. Halvannet minutt senere kom et markant smell. En rekke observasjoner har kommet inn og flere er ønsket for om mulig å finne sted for meteorittfall, skriver astrofysikeren.

Delte seg i biter

Ildkulen var så lyssterk at terrenget ble helt opplyst, skriver han.

— Et person som så ildkulen og forteller at den først delte seg i flere biter som igjen delte seg i mange deler slik at det så ut som biter fra en nyttårsrakett. Mange andre rapporter forteller også at ildkulen delte seg i biter som falt mot bakken.

Så du meteoritten? Tips oss på 2211@bt.no!