— De fire personene ble fløyet med Sea King-helikopter til Ørlandet. Nå som de er evakuert, er vårt oppdrag på stedet over, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Mistet motorkraft

Skipet Fosenbulk meldte klokken 6.27 at det trengte assistanse. Skipet hadde mistet motorkraft, ifølge Adresseavisen.

— Skipet henger på to ankre, og det er ikke lenger folk om bord. Kystvakta og slepebåt er på vei og vil trolig nå skipet i 16-tiden, sier vaktleder Ove Njøten ved Kystverkets beredskapssenter til NTB.

Kystverket er koblet inn på grunn av faren for forurensning dersom skipet skulle havarere.

— Skipet har lite drivstoff om bord, i underkant av 4.000 liter diesel. Situasjonen er derfor ikke veldig kritisk med tanke på miljøskade, sier Njøten.

100 meter fra land

Da mannskapet var evakuert og båten ankret opp lå skipet nærme land i et område med mange grunner.

— Det er seks-sju meter høye bølger her og stiv kuling. Skipet ligger 100 meter fra land, sier styrmann Håkon Hanssen på redningsskøyta Håkon V til VG.

Skipet er 60 meter langt og 695 tonn tungt. Skipet var på vei fra Kjerkeholmen i Troms til Kvithylla i Sør-Trøndelag da problemene oppsto.

Sea King-problemer

Sea King-helikopteret som fraktet de fire personene til Ørlandet fikk tekniske problemer under redningsaksjonen, men problemene skal ikke ha hemmet arbeidet.

— De fløy med de tekniske problemene til mannskapet var tatt i land, og deltok i aksjonen til de var tomme for drivstoff, sier Walle til NTB.