13-åringens mor løslatt i Valdres-saken

Moren til 13-åringen som ble funnet død i Valdres nyttårsaften, blir løslatt.

FUNNET HER: Den 13 år gamle jenten ble funnet død på denne hytta på Beitostølen i Valdres nyttårsaften. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det besluttet Gjøvik tingrett onsdag ettermiddag. Årsaken er at retten mener det ikke er fare for bevisforspillelse, slik politiet har hevdet.

Nina Langfeldt:

Les også

Kan et barn dø i Norge uten at noen må straffes for det?

— Politiet er fortsatt av den oppfattelse at det foreligger bevisforspillelsesfare. Vi er likevel kommet til at vi ikke vil anke denne saken. Dette av hensyn til sakens karakter og fordi vi ønsker å unngå å utsette siktede for nok en runde, sier påtalesjef Linn H. Fosso i Innlandet politidistrikt.

Politiet har siktet moren for grov omsorgssvikt etter at datteren ble funnet død, og retten mener det er skjellig grunn til å mistenke henne for dette. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde 13-åringen sannsynligvis av avmagring.

Les også

13-åring skal ha blitt mobbet - moren klaget på skolemiljøet

— Vi setter på alt vi har av ressurser, også ressurser vi ikke tidligere har brukt, for å sikre at vi kommer til bunns og finner sannheten i denne alvorlige saken, sier Fosso.

Retten ser ikke grunn til å betvile at 13-åringen led av anoreksi og konkluderer med at det er skjellig grunn til å mistenke moren for ikke å ha sørget for at jenten fikk nødvendig stell og pleie. Moren mistenkes for å ha unnlatt å søke adekvat hjelp fra helseapparatet, noe hun etter omstendighetene «åpenbart hadde plikt til».

Grunnen til at kvinnen likevel ikke varetektsfengsles, er at retten mener det ikke foreligger stor nok fare for bevisforspillelse eller påvirkning av vitner til at vilkåret for varetektsfengsling er oppfylt.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Dødsårsak er trolig avmagring

  2. Helsepersonell reagerte på at død 13-åring var svært tynn

  3. Mor er siktet etter at datteren (13) ble funnet død i Valdres

BT anbefaler

Kamelen har store planer: – Mange tror at jeg bare er en drittsekk og en idiotfyr

Den kontroversielle rapartisten Kamelen gjør sin første konsert siden pandemien startet.

LES SAKEN