Siktet for drap på sin egen bror

Mannen som i morges ble pågrepet i Brønnøysund er siktet for å ha skutt sin tidligere samboer og drept sin egen bror.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Etter en langvarig jakt kunne politiet i Brønnøysund ved 7.30-tiden lørdag pågripe den 40 år gamle mannen som nå er siktet for et drap og to drapsforsøk i et skytedrama fredag kveld.

40-åringen ble utskrevet fra Nordland psykiatriske sykehus for en uke siden, opplyste politiet i Brønnøysund på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Besøksforbud

Politiet fant ved midnatt natt til lørdag den 31 år gamle broren drept hjemme i leiligheten. I tillegg var en 27 år gammel kvinne som tidligere har vært samboer med den siktede mannen, livstruende skadd av skudd fra haglgevær.

— Den siktede 40-åringen var ilagt besøksforbud overfor den tidligere samboeren. Hun var også utstyrt med voldsalarm, sier politimester Håvard Fjærli ved Helgeland politidistrikt til NTB.

I tillegg til kvinnen ble også en 64 år gammel mann truffet av skudd. De to skadde ble truffet da mannen skjøt med hagle mot huset til kvinnen og mot flere tilfeldige biler på Mosheim litt nord for Brønnøysund. 64-åringen satt inne i bilen sin da han ble beskutt.

Begge to ble fraktet i legehelikopter til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen i 22.30-tiden. Kvinnen ble senere fløyet videre til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Sykehuset melder at kvinnen er alvorlig skadd og at tilstanden er ustabil. Den andre mannen var ifølge politiet et tilfeldig offer og har fått lettere skader.

Stengte flyplassen

40-åringen ble ved 7.30-tiden pågrepet hjemme i sin egen bolig i Brønnøysund. Samtidig ble også flyplassen i Brønnøysund åpnet etter at den en periode ble holdt stengt som en følge av politijakten. Flyplassen var blitt stengt etter meldinger om at en person var blitt observert inne på det avsperrede området.

— Politiet hadde kontakt med mannen på telefon og han kom ut av huset der han ble pågrepet. Politiet var stasjonert rundt huset og alt skjedde uten dramatikk, sier politimesteren.

Politiet beslagla et haglgevær under pågripelsen.

- Brølte

40-åringen skal tidligere ha vært i klammeri med politiet. Han er ved tidligere anledninger anmeldt for å ha framsatt trusler og for vold. Lokale kilder mener sjalusi kan være årsaken til det som skjedde.

En nabo sa til Brønnøysund Avis at hun så mannen stå utenfor huset der den skadde kvinnen bodde og brøle mot huset. Deretter skal han ha skutt inn gjennom døra som ble åpnet.

Store styrker

Mens jakten på den mistenkte 40-åringen pågikk fredag kveld og natt til lørdag, oppfordret politiet i Brønnøysund alle beboerne i kommunen om å holde seg innendørs.

Politijakten krevde alle tilgjengelige mannskaper i politidistriktet. Mellom 15 og 20 bevæpnede tjenestemenn ble kalt ut i jakten på den mistenkte gjerningsmannen.

Medlemmer fra utrykningsenheten i Nord-Trøndelag politidistrikt ble også utkalt under jakten. Også Beredskapstroppen i Oslo ble varslet og var i ferd med å reise til Brønnøysund da den mistenkte 40-åringen ble pågrepet.

Publisert
BT anbefaler

– Han er forberedt på lang straff

De to 20-åringene bodde sammen på Eidsvåg i Bergen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Travelt for politiet med fest, fyll og brann

  2. I fjor var det skrint. – I dag plukka vi to tonn før lunsj.

  3. Smitte på sju fly til og frå Bergen

  4. – Jeg har egentlig lagt Brann og Bergen bak meg

  5. – Vi elsker deg for alltid

  6. – Hver kveld ber jeg om det samme