Facebook åpner for å kommentere med videoer

Videokommentarer skal gi mer «oppslukende samtaler».

VIDEO: Når du trykker på kameraikonet nede til høyre i kommentarfeltet vil du snart også kunne laste opp videoer, ikke bare bilder som tidligere. FOTO: Skjermdump Facebook.
  • Geir Amundsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Strekker ikke ord og bilder til når du skal kommentere en Facebook-post? Nå kan du snart svare eller kommentere poster med videoer, skriver Facebook-utvikler og prosjektleder Bob Baldwin.

Så langt har du bare kunnet laste opp bilder, men nå skal det også bli mulig å svi av videoer i kommentarfeltet. Det vil skape mer engasjement og «oppslukende samtaler», tror Facebook.

Det handler selvsagt også om å holde brukerne på egen plattform og om å gjøre konkurrentenes tjenester irrelevante og overflødige både for brukere og annonsører. Ikke rart kampen om den beste videofunksjonaliteten er knalltøff.

Video i kommentarer kan brukes på både Facebook-sider, -grupper og -arrangementer, og fungerer på desktop, Android og Ios.

Den nye videoopplastingsmuligheten som Facebook viste frem prototypen på i vinter, vil angivelig bli tilgjengelig globalt i disse dager. Skjønt erfaringsmessig tar det litt tid før nye Facebook-funksjoner dukker opp hos alle. Det er med andre ord ikke sikkert du får lastet opp videoer allerede i dag.

Les også

Apples Siri ringte ambulansen, reddet ettåring

360 graders bilder

Zuckerberg og co. har også startet utrullingen av 360-graders bilder. På 360 bildene dukker det opp et kompasslignende symbol som du manøvrer rundt i bildet på, forklarer Facebook i en blogg-post.

360: Facebook støtter 360 graders bilder.

360-bildene kan du se både på mobil— og desktop, eller med VR-briller om du vil du ha en best mulig 360-opplevelse. Facebook er som kjent rett så VR-giret om dagen, og de første eksemplarene av de Facebook-eide Oculus Rift VR-brillene er omsider ute hos kundene (PS! Vi har også fått vårt eksemplar i hus - test kommer snart!).

På mobiler som er kompatible med Samsung Gear VR vil det dukke opp en knapp øverst i venstre hjørne som heter «se i VR».

— Den store forskjellen med 360 Photo er at du kan ta bildene med din egen mobil, enten panoramabilder eller bruke en 360 kamera-app, skriver Mark Zuckerberg på sin egen Facebook-side.

Og ja, du kan selvsagt også bruke et 360-graders kamera om du har et.

Les også

Facebook vil gjøre VR til en sosial plattform

Les også

Facebook tvinger Messenger-brukere til å installere ap

Teknologimagasinet: Slik får du krystallklar lyd på Iphone:

Publisert
  1. Sosiale medier
  2. Facebook

Les mer om dette temaet

  1. Hvilken mobil har det beste kameraet?

  2. BBC går i strupen på Netflix med «Britflix»

  3. Hvilken mobil har det beste kameraet?

  4. Snart får du 72 nye emojis å leke deg med

  5. Telenor får kritikk for «mobil til halv pris-reklame»

BT anbefaler

Da Liv Monika (16) møtte barnevern og psykologer, lukket hun seg. Men på mobilen lå en historie få voksne fikk høre.

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

LES SAKEN