Solgte 48 Tesla-er hver dag i mars

Nesten 1500 Tesla-er solgt i Norge på én måned.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ifølge registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet forVeitrafikken (OFV) ble det registrert 1493 Tesla Model S forrigemåned. Det er 48 biler solgte biler hver eneste dag i mars.

Detrekordartede antallet innebærer at det ble registrert flere Model Senn alle Toyotas modeller til sammen i mars.

På de tre neste plassene på registreringsstatistikken finner viVW Golf, Nissan Leaf og Toyota Auris, men salgstallene for dissebilene blir beskjedne sammenlignet med den avgiftsfrie luksusbilen.Det ble faktisk registrert flere Tesla-er enn disse tre populæremodellene til sammen i mars.

Merker ikke konkurransen

Et spørsmål man kan stille er om salget av Tesla Model S skjerpå bekostning av— eller kommer i tillegg til salget av kjenteluksusmerker.

Ser vi på registreringstallene for mars sammenlignet med sammeperiode i fjor, har hverken MercedesE-klasse eller BMW 5-serie noennedgang. Tvert imot. 5-serie hadde en fremgang på 26,8 prosentsammenlignet med første kvartal i fjor, mens det er registrert 98,6prosent flere E-klasser enn på samme tidspunkt i fjor. Her spillernyemodeller og størremotorutvalg inn.

— Vi har hatt vårt beste førstekvartal noensinne og merker ikkekonkurransen fra Tesla, uttaler Christoffer Nøkleby,Informasjonssjef i Mercedes-Benz Norge personbil.

Audi A6 har ennedgang på 17,3 prosent, men her spiller det antakelig en rolle atdagens Audi A6 begynner å dra på årene. A6 ble lansert i 2011,Allroad i 2012.

ER'N NO' BRA'A? Mange har kjøpt Tesla Model S og mange er nysgjerrige på den luksuriøse elbilen. © FOTO: Petter Handeland

Økning på 720 prosent

Mens Tesla Model S var den meste solgte bilen i mars, var Nissan LeafNorges mest solgte bil i februar. Det betyr at de såkaltenullutslippsbilene nå har en markedsandel på 20,3 prosent.

EL-VEKST: Elbilene tar markedsandeler. Det ble registrert 425 Nissan Leaf i mars og 336 BMW i3. © FOTO: Petter Handeland

Det ble solgt 2813 personbiler med nullutslipp i mars, som er enmarkedandel på 20,3 prosent, ifølge OFV og en økning på 720 prosentsammenlignet med mars 2013 da nullutslippsbilene hadde enmarkedsandel på 3,2 prosent. Alle nullutslippsbilene som bleregistrert i mars var elbiler.Les også:

Tingvi misliker med elbilen

PansrerTesla mot brannbekymring

Advarer motå pimpe Tesla

Artikkelen er skrevet av klikk.no

Publisert
BT anbefaler

Rundt 15 prosent av kvinner har samme sykdom som Regine. De fleste vet det ikke.

Rundt femten prosent av kvinner har syndromet. – De fleste vet ikke at de har dette, sier professor Eszter Vanky.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Svært mye folk i sentrum: – Ta vare på hverandre

  2. Nå er HP Gundersen og Cecilie Leganger gift

  3. Sunniva Borgen (23) ble drept i Åsane. Nå hedrer familien henne med et fond.

  4. I enkelte områder betaler jegere hundretusener for å jakte ryper

  5. Se deg selv eller naboen slite seg i mål

  6. For Malene (7) er gjenåpningen en trussel