Nå varsler kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) at de vil gjennomgå regelverket som gir norske fanger rett på utdanning.

— En av utfordringene her er muligheten til at han går opp i eksamen, og hvem som eventuelt skal sensurere denne, sier hun til TV 2.

Breivik har ikke nødvendigvis rett til å studere slik som andre fanger, ifølge Halvorsen.

Hun vektlegger særlig at siden han mest sannsynlig aldri vil bli løslatt, er heller ikke samfunnet tjent med at han tar utdanning.

— Vi er i en veldig spesiell situasjon her, fordi vi har å gjøre med en massemorder som aldri kommer til å slippe ut i samfunnet, sier hun.

Det legges også vekt på hensynet til ansatte og medstudenter når Kunnskapsdepartementet og Justisdepartementet går sammen for å gjennomgå regelverket.

Forsvarsadvokat Geir Lippestad reagerer på Kristin Halvorsens utspill. Han mener Breivik burde få samme rettigheter som andre innsatte i norske fengsler.

— Breivik sitter på den strengeste seksjonen i Norge. Han sitter isolert fra andre fanger. Skal vi tenke oss at han sitter slik resten av livet uten noe annet fornuftig å finne på? Da vil jeg si det nærmer seg en torturtilstand, sier Breiviks forsvarsadvokat.

Anders Behring Breivik har tidligere tatt opp fag fra videregående skole mens han har sittet i fengsel.